© T Hendnec

Optreden Hedendaagse Dans 2024 met twee solo’s en een duet Yves Ancheta en Iannes Bruylant

Gastvoorstelling: Dance Fest 2024 op donderdag 23 mei om20 u GC De Kluize

“BARE KLEM”

‘Bare Klem’ (Noors voor knuffel) is een blijvend symbool van nabijheid en genegenheid. In deze voorstelling onderzoeken de dansers de lichamelijkheid van een knuffel als middel om zich uit te drukken, uit te dagen, zorgzaam te zijn en te onderhandelen.
‘Bare Klem’ duikt in de mogelijke problemen van relaties; het erkennen van conflicten als inherent aan verbindingen en het omarmen van elkaars tekortkomingen. Naast het uitbeelden van mannelijke intimiteit onderzoekt de voorstelling de grensoverschrijdingen die kunnen optreden in hechte relaties. Liefde en geweld lijken misschien tegenstrijdige concepten, maar soms vervaagt de grens ertussen. ‘Bare Klem’ onderzoekt de verwarringen en de conflicten die in een relatie voorkomen.

Yves Ancheta
Is een Zweeds/Filippijnse danser en choreograaf, gevestigd in Noorwegen. Hij studeerde af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten met een bachelordiploma dans en een minor choreografie. Ian’s artistieke reis wordt gekenmerkt door zijn toewijding om het onverwachte te verkennen op het gebied van dans en theater. Zijn choreografische creaties zijn gepresenteerd in theaters en platforms als Dansens Hus (NO), NoXsense (SE), Bmotion (IT), Danslokaal (NL) en Moving Futures (NL). Naast zijn choreografische bezigheden werkt Ian als performer samen met gerenommeerde gezelschappen, waaronder Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater en Jo Strömgren Kompani. Zijn uiteenlopende ervaringen omvatten optredens in werk van opmerkelijke choreografen als Ingri Fiksdal, Tom Weinberger, Daniel Proietto, Ingrid Berger Myhre, Conny Janssen en Carolyn Carlson.

Ianne Bruylant

©E Hebbert

Werd geboren in Gent, België. Tot zijn 21e combineerde hij een gymnastiekcarrière op hoog niveau (Top 5 België) met een bachelordiploma Geneeskunde (Universiteit Gent, BE). Na voltooiing volgde hij de bacheloropleiding Danser/Maker aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten (NL). Als danser heeft hij gewerkt en opgetreden met Jo Strømgen Kompani, Nagelhus Schia Productions, Panta Rei Danseteater en Scapino Ballet Rotterdam. Zijn choreografieën toerde door België, Nederland, Noorwegen en Duitsland en hij was finalist en prijswinnaar op de gerenommeerde internationale choreografiewedstrijd van Hannover.

Ticketprijzen € 20,00 standaard

tickets : https://apps.ticketmatic.com/widgets/gc_de_kluize/flow/kluizeexternal?event=396467555951&l=nl#!/addtickets