Tuinhier G’bergen zet tuingebeuren in maand mei centraal

Geraardsbergen. Mei is traditioneel steeds een maand met veel aanbod in het tuingebeuren, en daar pikt de Koninklijke Maatschappij Werk der Volkstuinen Tuinhier Geraardsbergen vzw sterk op in.

Op 10,11 en 12 mei gaan de Tuindagen van Beervelde door met 240 participanten en circa 20.000 bezoekers. Tuinhier zal met een informatieve stand aanwezig zijn op deze tuinbeurs.

Op 18 mei is het op tuinvlak ook druk in de Oudenbergstad. Tuinhier G’bergen organiseert op de Volkstuin Sportkring, Zonnebloemstraat, (rechtover Denderland Shopping) haar traditionele jaarlijkse plantenruildag vanaf 13u. Er zal een mooi gevarieerd aanbod van kwalitatief gekweekte plantjes (vnl voor de moestuin) zijn. Ook leden die een PH-grondanalyse wensen, zullen dit kunnen verkrijgen op voorwaarde dat zij wat grond uit hun tuin meebrengen.

Dit event valt zeker te combineren met een bezoek aan het 3de Feest van de Korte Keten uitgaande van de Stadsboerderij Hunnegem! Op 25 mei gaat Tuinhier G’bergen ook nog op daguitstap naar de Plantentuin van Meise.

‘Mocht u in deze tuindrukte het toch wat bezinnerder willen, speel dan best in op een Oudenbergbedevaart van de Landelijke Gilden dd 16 mei, 20u, Kapel vd Oudenberg. Met daarna een gezellig samenzijn in zaal Trefpunt, Denderstraat 13’, laat André Depelseneer, voorzitter van Koninklijke Maatschappij Werk der Volkstuinen Tuinhier Geraardsbergen vzw. Tuinhier G’bergen organiseert op 2 juni zijn wandelnamiddag gevolgd door een barbecue.

Meer info steeds te vinden op www.volkstuinengeraardsbergen.be of info kan steeds aangevraagd worden bij volkstuinen.gbergen@gmail.com .