Popkoor Amici palmt zaal De Kring in met ijzersterke songs

Heerlijk avondje in zaal De Kring in Balegem. De zaal zat afgeladen vol. Van een succes gesproken. Het popkoor Amici bracht met het nieuwe concert ‘Alegria’ heel genietbare pareltjes en palmde zaal De Kring in met ijzersterke songs. Een ware ontdekking. Het optreden zat goed in mekaar. Straf. Iedereen smulde van Alegria. Stond daar een enthousiast popkoor Amici te performen? Alleszins. Een perfect avondje, getekend, Amici. Het publiek bedankte met een stormachtig applaus. Nadrukkelijk in beeld, de energieke dirigente Els De Baere, die het concert in stijl en klasse dirigeerde. Haar interactie met het publiek is knap. Energie die zichtbaar wordt. De erkenning is voor dirigente Els De Baere en het koor Amici een grote eer. Gemotiveerde koorleden, ronduit schitterende solisten, een aandachtig publiek, dat waren de ingrediënten van het concert. De bekroning van intense repetities. Er werd gepassioneerd gewerkt. Met Els De Baere heeft popkoor Amici een goudhaantje in huis.

Met de eerste nummers Alegria (Cirque du soleil) en Vierhoog in de wolken (Johan Verminnen) nam het popkoor Amici een droomstart. Snel is duidelijk dat het publiek een fantastisch avondje wacht. Het popkoor legde de lat hoog. Warme stemmen. Het optreden was gepolijst, evenwichtig, mooi opgebouwd. Het publiek was onmiddellijk in de ban van de vocale superioriteit van het koor Amici. Het popkoor loste de hoge verwachtingen in. Het maakte indruk. Krachtig. Overtuigend. Expressief.

 

Het koor bracht ook Nederlandstalige liedjes. Passeren onder andere de revue:  De heuveltjes van Erika (Bart Van Den Bossche), Brood voor morgenvroeg (Bart Peeters), Avond (Boudewijn De Groot), Door de wind (Miss Montreal), Liefs voor later (Niels De Stadsbader & Kenny B), Altijd (Gert Verhulst, James Cooke & Jan Smit). Een pluim voor solisten: Myriam & Johan / Lindsay, Fien & Dhairho / Lindsay & Els / Kim / Lize & Djairhi / Kim & Els. Je zag ze zo openbloeien en ze bewezen elk op hun domein hun charisma. Met de solisten zat er een extra element in, dat dit genietbaar avondje onvergetelijk maakte. De programmatie was een schot in de roos. Het popkoor Amici sloot sterk af met een medley (Guus Meeuwis, Metejoor en André Hazes jr). De songs kregen allemaal een passend koor-jasje, maar de gekende ‘sound’ werd behouden waardoor ze mee konden gezongen worden. Dirigent Els bleef zich afsloven om het publiek mee te krijgen. Het lukte meermaals. Te oordelen naar de positieve reacties die het concert kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. Het publiek bleef kijken, luisteren en genieten. Het is duidelijk de leden hebben een groot hart voor ‘hun’ koor Amici. In een mum van tijd wist Amici het publiek voor zich te winnen. Mooi om zien, hoe de koorleden met hart en ziel zingen. Het dankbaar publiek vroeg en kreeg bisnummers. Het concert werd met veel enthousiasme gebracht. Er vielen dankwoorden voor dirigent Els, de koorleden, Jasmien en Johan (piano, gitaar), Geert (lichtmateriaal), Stefan (logistiek), de sponsors en voor het talrijk opgekomen publiek.
Een groot hart voor Diabetes Liga
Het popkoor Amici heeft een groot hart voor het goede doel. De opbrengst van het concert gaat integraal naar Diabetes Liga vzw Gent. In Vlaanderen leven naar schatting 600.000 mensen met diabetes. Elke 17 minuten krijgt iemand de levenslange diagnose. Daarom informeert, connecteert en mobiliseert de Diabetes Liga iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt. Samen met de personen met diabetes, hun omgeving, de zorgverleners, de leden, de vrijwilligers, streven zij, als onafhankelijke organisatie,  naar een kwaliteitsvol leven voor mensen met diabetes.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).