Start expo en lezing archeologie/ Bult in zicht, middeleeuws mottekastelen in het landschap op 22.06 in Schelderode-kerk

De reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht !’ valt nog te bezichtigen in de kerk van Schelderode, van 22.06 t/m 24.07 (elke dag van 13u30 tot 17u30).
Stap terug in de tijd en ontdek de fascinerende wereld van mottekastelen! Deze middeleeuwse versterkingen uit aarde en hout waren het statussymbool van de adel en hadden vaak een belangrijke militaire betekenis. Wist je trouwens dat Merelbeke zo’n verschillende mottes rijk is (Merelbeke-centrum, Munte, Melsen & Schelderode)?
De expo opent met een gratis lezing door Pieter-Jan Lachaert over het thema op 22.06 van 10u30 tot11u30. Bij mooi weer kan je daarna aansluiten bij een wandeling tot de motte van Schelderode. Reserveer vlug je plekje via erfgoed@merelbeke.be – 0474 85 56 14 (voormiddag) of via de website v/h cultuurhuis.

WEDSTRIJD voor LEGO-liefhebbers: Voor de expo bouwde de LEGO-master een prachtig mottekasteel (dat deel uitmaakt van de expo). Ga zelf creatief aan de slag met het educatieve pakket of bouw thuis verder met eigen blokken. Doe mee aan de bouwwedstrijd en win een workshop met de LEGO-master voor je klas of je verjaardagsfeest! Alle details mbt de wedstrijd, vind je op de expo of via www.bultinzicht.be

 

Later ook nog te bezoeken in de regio

  • Ressegem (Herzele) – De Pastorie – van 09/11 tot 11/12/2024
  • Sint-Denijs-Boekel (Zwalm) – Documentatiecentrum Heemkundige Kring – 25/01 tot 26/02/2025