‘Wintersounds’ Concertband Cecilia Geraardsbergen in Nederboelare

 

lbgcecilia4

Op vrijdag 30 december 2016 bracht Concertband Cecilia Geraardsbergen (CCG), onder leiding van dirigent Vincent Alpaerts, het concert “Winter Sounds” in de Sint-Macharius Kerk in Nederboelare.

CCG werkte samen met een jonge, talentvolle pianist.- uit Geraardsbergen: Jacob Surdiacourt. Hij doorliep de volledige opleiding aan de Kunstacademie Geraardsbergen en wordt momenteel verder opgeleid aan de KASK & CONSERVATORIUM School of Arts Gent.

Het centrale muziekstuk van de avond was “Rhapsody in Blue”, van de hand van de Amerikaanse componist George Gershwin en met zowel elementen uit de klassieke muziek als de jazz. Disney gebruikte deze muziek voor haar animatiefilm ‘Fantasia 2.000’.

Daarnaast kwamen bekende melodie ën uit de serie “Game of Thrones” en de film “Cinema Paradiso” aan bod en CCG bracht met het stuk “Bluesette” ook een muzikaal eerbetoon aan de recent overleden Toots Thielemans.