Geraardsbergen – Kindermishandeling

head-motion

Geraardsbergen, 09/01/2017: Op 27 december 2016 werd een baby van 3 maanden oud uit Geraardsbergen binnengebracht in het ziekenhuis met ernstige verwondingen. Het kind verkeerde op dat ogenblik in levensgevaar. Volgens de artsen was er mogelijk sprake van kindermishandeling. Er werd door het parket een gerechtelijk onderzoek gevorderd.  

Uit dit onderzoek blijkt op heden dat er aanwijzingen zijn van “shaken baby syndroom”. De beide ouders, een man van 30 jaar en een vrouw van 28 jaar, uit Geraardsbergen werden afgelopen vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde en aangehouden op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen op hun kind. Het parket laat weten dat er in het belang van het onderzoek voorlopig geen verdere informatie zal gegeven worden.