Lezersbrief Jurgen Goesaert, gericht aan stadsbestuur Zottegem

11/01/2017

Beste stadsbestuur,
In onze hedendaagse maatschappij is de betrokkenheid van de burger in stad waarin hij woont niet meer weg te denken.Het politieke denken en de particratie staat onder druk door de komst van echt democratische initiatieven.Ik denk hier onder andere aan de idee dat de burger het stadsbestuur kan uitdagen als zij van mening zijn dat ze bepaalde zaken beter zouden kunnen.Dit principe werd onlangs gelanceerd in de politieke kringen en dient uiteraard verder bekeken en wettelijk uitgewerkt te worden.

Van oorsprong Gentenaar zijnde, maar ondertussen verliefd geworden op de poort van de Vlaamse Ardennen, stootte ik onlangs op nog een initiatief.
In Gent is men van start gegaan met het project “een burgerbudget voor Gent” waarbij inwoners projecten mogen bedenken die uitdagingen in hun buurt helpen aanpakken.
Het is met andere woorden een rechtstreekse vorm van burgerparticipatie, natuurlijk onderhevig aan een goedkeuring en strikte regels van het stadsbestuur.Het lijkt me dan ook helemaal geen slecht idee om dergelijk idee ook mee te implementeren in Zottegem.
Want geeft toe, wie kent een buurt, straat of wijk beter dan de inwoners zelf. Dus bij deze pleit ik voor “een burgerbudget voor Zottegem”.
Ik daag jullie hierbij uit, maar gaan jullie de uitdaging aan om dit minstens te bekijken?
Met vriendelijke groeten,

Jurgen Goesaert


Wil jij ook een lezersbrief schrijven?

Zij van wez’n. Ni de wett’n spell’n en gien  snab’ of een beete geven. Mor ne stamp tegn den intpot dat hij/zij al schrijven vurtlupt, da mag. Es’t sop de koale nie werd of tes ’n scheete in ’n flesse, èt tos au muile.

(Vertaling : Argumenteer streng maar rechtvaardig en hanteer een gematigd taalgebruik, zo niet bewaar je beter de stilte.)

Vermeld je volledige naam. We bewaren je mail voor het geval er dispuut is. Respecteer de wetgeving. De Beiaard behoudt het recht op inkorting en redactie, op weigering, zonder verhaal. Publicatie houdt niet in dat De Beiaard achter de argumenten van de schrijver staat. De schrijver blijft te allen tijde en volledig verantwoordelijk voor de inzending. Stuur je mail naar de redactie.