Slotweek Zimmermantentoonstelling Geraardsbergen

slotweekendzimmerman5xxxx

Geraardsbergen, 11/01/2017: Op 7 en 8 januari werd de Zimmermantentoonstelling in schoonheid afgesloten. Tijdens het slotweekend vonden er tal van unieke activiteiten plaats.  

Voor wie de tentoonstelling nog niet bezocht had, was er zaterdag van 16 tot 18 uur de allerlaatste rondleiding en wat voor één! Alle betrokkenen, gaande van curatoren en kunstenaars over gedreven suppoosten tot schepen van Cultuur Kristin Vangeyte en uitgever Gautier Platteau (Hannibal), lichtten hun absolute favorieten toe. Ook de Zimmermans zelf en de vermaarde Britse kunstcriticus Francis Hodgson hadden natuurlijk hun zegje doen.

Wie de Zimmermans persoonlijk wou ontmoeten kan langskomen op de meet and greet in het Koetshuis. Linda en Darryl Zimmerman vertelden over de loopbaan van hun vader, zijn grootste en mafste opdrachten, en zoveel meer. Ze lichtten ook de werking van het John G. Zimmerman Archive toe, waar tienduizenden foto’s, documenten, brieven, etc. bewaard worden.

De eerste dag werd afgesloten met een veiling voor twee goede doelen. De opbrengst ging  naar Home Magnolia, een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg in Geraardsbergen en een programma voor de wereldwijde bestrijding van polio (een belangrijk thema in Zimmermans werk). Het bedrag voor de bestrijding van polio zal  verdrievoudigd worden door partners Rotary club Geraardsbergen/Rotary International en de Bill and Melinda Gates Foundation.

Op zondag 8 januari vond  er een panelgesprek plaats in het Fotomuseum van Antwerpen. Tijdens het gesprek met Linda Zimmerman, Francis Hodgson en Jeroen Laureyns werd de nadruk gelegd op de dialoog tussen kunstenaar en publiek. LBG