Kerstconcert met aansluitend Kerstmarkt in Melle

ddl-melle-kerstconcert-en-kerstmarkt-2

Melle, 26/12/2016: Zaterdag werd Melle helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer. Talrijke Melse verenigingen en vrijwilligers sloegen   de handen in elkaar voor een gezellige kerstmarkt op het Dorpsplein.  

Kerstconcert

Vooraf werd er in de kerk een kerstconcert ten horen gebracht van de leerlingen accordeon van Patricia George en instrumenten klas gitaar van de Academie de Kunstbrug. Het was een samenspel en individueel door de leerlingen. De sfeervolle muziek werd gebracht door: lsabelle Van Ongevalle, Wout Van Doorselaer, Lars Leinfelder Verhellen,   Ada Depoortere, Eline De Wilde, Malisse Van Hoeylandt, Louka Vanhyfte, Lotie Leglest, Babette Mispion, Diete Paternoster en Boris De Weert samen vormen ze de klas Instrumentaal Ensemble “ Accodor é”.

Een greep uit het repertoire: Hoe leit dit kindeke hier In de kou, Ouverture elementaire,   Can’t be satlslied en veel meer. Aansluiten rond 19 u kon je terecht op het Dorpsplein voor sfeervolle kerstmuziek, fee ërieke kersthuisjes en een glaasje glühwein, frituurhapjes, oliebollen of ander lekkers. De opbrengst van de kerstmarkt gaat zoals ieder jaar naar het goede doel, dit jaar is dat ‘vzw De Nieuwe Horizon’.

De Nieuwe Horizon

De Nieuwe Horizon biedt beschut wonen aan 60 mensen, hetzij via een gemeenschapswoning hetzij in de vorm van studio wonen.   De bewoners zijn personen die psychisch kwetsbaar zijn en nog niet in staat zijn zelfstandig te functioneren in de maatschappij, maar voor wie een opname   in een psychiatrische afdeling niet (meer) nodig is.   In het kader van de vermaatschappelijking van de zorg, wordt het aanbod voor deze bewoners vanuit de instelling afgebouwd en worden zij geori ënteerd naar het reguliere aanbod. De Nieuwe Horizon tracht de bewoners te ondersteunen in de zoektocht naar een gepaste dagbesteding, sportieve en of culturele activiteiten.

ddl-melle-kerstconcert-en-kerstmarkt-4

 

X