Heilige Harten Secundair Ninove pimpt buddybus

buddycaravan

Ninove, 18/01/2017: Op Heilige Harten Secundair helpen buddy’s om conflicten te ontmijnen. De school zet met deze buddy’s in op peer mediation of leerlingbemiddeling, een methode waarbij jongeren na een grondige opleiding als bemiddelaar tussenbeide komen bij conflicten tussen leeftijdsgenoten. Vandaag kregen de nieuwe buddy’s hun diploma uitgereikt. Ook werd een oude caravan gepimpt en omgetoverd tot buddybus, de plek waar de bemiddelingsgesprekken plaatsvinden.  Britt Geeraerts, buddy op Heilige Harten Secundair: “De opleiding vond ik heel interessant om te volgen. Om te bemiddelen tussen leerlingen moet je specifieke technieken toepassen. Dankzij een intense opleiding en heel wat rollenspellen hebben we ons grondig kunnen voorbereiden.”

Karin Couck, directeur: “Op Heilige Harten Secundair vinden we het welbevinden van onze leerlingen zeer belangrijk. We stellen de leerlingen centraal en willen hen ook heel wat verantwoordelijkheid geven. Jongeren vaardiger maken in het omgaan met conflicten komt de schoolsfeer ten goede en versterkt het eigenwaardegevoel van de leerlingen.”

Ann De Croock, adjunct-directeur: “We zijn blij dat we een oude caravan gepimpt hebben tot een kleurrijke buddybus voor onze buddy’s. Het is de ideale plek om gesprekken aan te gaan met leerlingen in conflict. Hoe banaal het ook klinkt, praten werkt echt om conflicten op te lossen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen om mensen hiervan te overtuigen en hen de juiste vaardigheden aan te leren. Door dit project doen de leerlingen heel wat kennis en vaardigheden op die bijdragen tot positieve leer- en leefattitudes. Als school zijn wij trots op hen dat ze zich vrijwillig engageren.”