Nieuwjaarsreceptie Viane

nieuwjaarsreceptievianeViane, 18/01/2017: Een 120-tal inwoners van Viane klonken afgelopen zondag op het nieuwe jaar en kwamen luisteren naar de reeds gerealiseerde projecten in 2016 en de plannen voor 2017. De leden van de dorpsraad van Viane hadden vorig jaar meer dan de handen vol. Hun dossier over de wateroverlast van eind mei en begin juni werd tot op landelijk niveau opgemerkt. Ook hun sociaal project “Kom eens Af” scoorde hoog op de “Goe Bezig”-prijs voor dorpsraden. Voor dit project mogen ze komend jaar zelfs rekenen op een flinke dotatie van de Koning Boudewijnstichting.  “Een goede voorbereiding en goed gefundeerde dossiers, dat is ons vertrekpunt” weet voorzitter Luk De Boeck te vertellen. “We hebben een sterke ploeg en de gedrevenheid is groot.”.  

De traditionele nieuwjaarsdrink vond plaats in een opgefriste parochiezaal. De verantwoordelijken hebben schitterend werk geleverd. Het plafond en de verlichting werd vervangen en de muren kregen al een likje verf. Een volgende stap in de renovatie is het opfrissen van de inkom en het sanitair blok vernieuwen.  “Voor grote veranderingen missen we de financi ële middelen, ” zegt verantwoordelijke Guy De Roeck, “maar vrijwilligers presteren heel wat en het meeste materiaal werd gesponsord”.

Ook Luk De Boeck is zeer tevreden met het resultaat. “Door deze opfrissing is het aangenamer vertoeven in de zaal.   We zijn er zeker van dat nu nog meer mensen de weg naar onze activiteiten zullen vinden”.

De eerstvolgende activiteit gaat trouwens door in deze parochiezaal op 25/01/2017. Elke laatste woensdag van de maand is iedereen welkom vanaf 15h voor een drankje en een babbel in combinatie met een spelletje kaart of andere activiteiten. Ook de eerste vergadering van het werkjaar vindt die avond plaats op dezelfde locatie. (LBG)