Herontdek de Vlaamse Ardennen: Naar de bioscoop? Hoezo? Waar?

Herontdek de Vlaamse-Ardennen:
Voor  een eerste kandidaat in deze nieuwe reeks moest niet lang worden nagedacht. Wil je een ferme bioscoopervaring, dan ga je  naar de grote steden, want daar is leute en vertier in overvloed. Groot gelijk?

Ondertussen gaan sommigen nog steeds  naar die knusse bioscoop, daar  tegen de muur. Hola,… niet verder vertellen want anders gaat iedereen er naar toe en dan is de lol er af, zowel voor de cinefiel, de gasten  die rap een film willen meepikken alvorens ze gaan chillen, dat grote gezin dat mekaar in de drukte van het aanschuiven niet kwijt wil geraken.

Er is tot vandaag nog altijd plaats op de parking. Zelfs bij de grootste blockbuster geraak je binnen  en je kan nog altijd, zoals vanouds, heerlijk vroeg toekomen om de beste plaats te vinden,… of om gezellig in de bar te keuvelen.

Voor velen is dat ‘provinciale kaliber‘ te klein, te bescheiden, niet hectisch genoeg. Maar de zetels zijn prima en het scherm lijkt ‘even groot’ vanwaar je zit als in de grote cinemacomplexen. Ze hebben nog geen ‘loveseats‘ maar aan knusheid ontbreekt het niet. Er is keuze tussen Lays en Croky. Dat bieden ze zelfs in de grootste cinema’s niet aan. Het geluid is er geweldig en zelfs op de recente kaskrakers hoef je niet te wachten.

Dit is geen ‘klein zaaltje’ want ze zijn mee met de kleppers en hebben moderne technologie aan boord. Het lijkt een cinemacomplex (zonder complexen) gemaakt voor liefhebbers van beleving : Er is de toffe kadee aan de kassa, het meisje achter de bar en natuurlijk een student  die de kaartjes scheurt èn de weg wijst. Niet dat je verloren dreigt te lopen, maar het is zoveel gezelliger. Meer moet dat niet zijn.

Ben je mee? Daar tegen de muur,… van Geraardsbergen.
Komaan,… focus,… concentreer je. Je weet het nog!
cinemafocus.be


Duiding: Deze serie heeft geen commercieel doel. De eventuele promotie is ten bate van regionale beleving, betrokkenen kunnen er maar goed mee zijn. De keuze van het onderwerp is symbolisch, de beschrijving omwille van de prozaïsche opportuniteit. Namen worden hooguit discreet vermeld.