Persbericht: Oudenaarde kiest voor professioneel centrummanagement

bannerheraanlegmarkt35

Oudenaarde, 23/01/2017: PERSBERICHT: Oudenaarde wil haar positie als regionale winkelstad behouden en versterken, en blijft daarom inzetten op een sterke en aantrekkelijke handelskern in de binnenstad. Naast infrastructuurwerken zoals de volledige vernieuwing van de Markt, wordt hiervoor ook aandacht besteed aan het organisatorische aspect.  

Eerder, in juni 2016, zag de vzw ‘Oudenaarde Winkelstad’ al het levenslicht: deze vzw vertegenwoordigt alle handelaars en horeca-uitbaters in het afgebakend centrumgebied. Nu werd ook een zogenaamde ‘centrummanager’ aangesteld.

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Kort samengevat is het de bedoeling om het  winkelen of eten en drinken in onze stad voor iedereen nog aangenamer te maken. Natuurlijk is dit een ambitie die je bij zowat alle steden en gemeenten zal terugvinden. Om ervoor te zorgen dat het in Oudenaarde niet bij een holle slogan blijft, zijn we actief op zoek gegaan naar een partner met expertise op dit gebied die ons kan helpen deze ambitie waar te maken.”

Voor de aanstelling koos de stad een ‘onderhandelingsprocedure met bekendmaking’, zodat iedereen zich kandidaat kon stellen.

Na een grondige doorlichting en de bespreking van de ingediende kandidaturen met de raad van bestuur van de vzw ‘Oudenaarde Winkelstad’, besliste het schepencollege uiteindelijk in zee te gaan met het Kempische bedrijf  ‘CityD’.

In CityD vindt de stad een partner met heel wat ervaring op het gebied van centrummanagement. Eerder werkten ze al samen met steden zoals Blankenberge, Genk, Poperinge en Aarschot. Ook in Oudenaarde zal CityD nu actief vorm geven aan het centrummanagement.

CityD wordt hierbij geholpen door Geert Verheyen; een lokale contactpersoon die de gevoeligheden, knelpunten en opportuniteiten in Oudenaarde als geen ander kent en die als huidig voorzitter van de middenstandsraad ook beschikt over een uitgebreid netwerk onder de lokale ondernemers.

De Meulemeester: “Een belangrijke taak voor CityD is onze stad onder de aandacht van consumenten en investeerders te brengen én te houden. Uitgangspunt hierbij is een levend en bruisend centrum waar regelmatig activiteiten en evenementen plaatsvinden.”