Voetbal : K.OLSA-Brakel-K.FC.Izegem 2-3

Thuisploeg deelt geschenken uit.

Defensief puzzelwerk voor de Brakelse trainer. Kjell Knipping en P. Lambrecht zaten een schorsing dag uit, Desire en T. Lambrecht verschenen aan de aftrap.

Cremers scoorde de 1-2..JPG

Over de eerste helft kan er niet veel gezegd worden, er viel weinig te noteren. De bezoekers hadden het meeste balbezit, doelrijpe kansen bracht het echter niet op. De enige kans die naam waardig was voor rekening van de thuisploeg. Iets voor het halfuur bracht Makonga-Tara op aangeven van Moreels de bal voor doel, Delie kopte naast.

doelman-otte-werkt-weg

Na de pauze kregen de toeschouwers meer te zien. Amper een paar minuten was er een slechte tussenkomst van Desire, bezoeker Opbrouck zat er goed tussen en gaf thuisdoelman Otte het nakijken. 0-1 na 47’. OLSA liet niet begaan en diende van antwoord. Cremers bediende Moreels, zijn schot ging voorlangs. Op het uur schoot de voor De Lange ingevallen Leroy op doel, de bal week even af op een Izegems been maar doelman Depaepe kon nog redding brengen. Enkele minuten later was het alweer hommeles voor het bezoekende doel. Moreels krulde een vrije trap voor doel, Depaepe kon de kopbal van Delie wegwerken en in de herneming zag Haezebroeck zijn schot net voor de doellijn gekeerd. Bij de daaropvolgende Izegemse tegenprik kreeg OLSA het deksel op de neus. Na slecht uitverdedigen kopte Vandoorne een voorzet door tot bij Hugelier die deze kans niet liet liggen. 0-2 na 66’. Brakel wisselde Moreels en T. Lambrecht voor Van den Berghe en Achahbar. Tien minuten voor tijd kon de thuisploeg milderen. Haezebroeck kopte een voorzet van Leroy terug tot bij Cremers die de 1-2 binnentikte. Het spektakel was echter nog niet ten einde. Gombani haalde Leroy onderuit en de bal ging op de stip, Achahbar schoot de penalty binnen, 2-2 na 86’. Met nog een paar minuten te spelen gaf OLSA alsnog het gelijkspel uit handen. Izegem nam een snelle inworp, de organisatie in de thuisverdediging was zoek en Vandoorne bediende de vrijstaande Billiet die geen genade kende en de 2-3 eindstand tegen de netten schoot.

Komend weekend speelt OLSA niet, de week erna kijkt Brakel aan de kust leider Knokke in de ogen.