Grote buit na inbraak voetbalkantine Eendracht Elene-Grotenberge

16298544_1262290433865139_7155239509743405913_n

Grotenberge, 24/01/2017:  Afgelopen nacht werd ingebroken in de kantine van voetbalclub Eendracht Elene Grotenberge langs de Gentse Steenweg. De dieven omzeilden het camerasysteem en gingen bijzonder driest te werk. Ze stalen heel wat dure spullen en geld en lieten een ravage achter.  

Elektriciteit uitgeschakeld
De dieven verschaften zich toegang tot de kantine langs de achterkant van het gebouw en namen daarbij een route waarbij ze niet gezien werden door de camera’s. Ze  dienden hiervoor een drietal binnendeuren te forceren, maar slaagden er op deze wijze wel  in om uit het zicht van de camera’s de elektriciteit uit te zetten. Hierdoor kregen de inbrekers de kans om in alle rust hun slag te slaan.
Aanzienlijke buit
‘De buit was dan ook aanzienlijk’, reageert de aangeslagen voorzitter van de club, Koen Mons. ‘Ze namen 550 euro cash mee, een grote televisie, een  laptop, drie boormachines en een slijpschijf. Het was opvallend dat er twee dozen met snoepgoed klaar stonden om mee te nemen, maar die zijn ze vergeten of men is moeten vluchten.’  Voorlopig is er geen spoor naar de daders. Wie afgelopen nacht iets heeft opgemerkt, kan contact opnemen met de club via  koenmons@live.be of met de politie.