Oudenaarde en Ronse slaan de handen in elkaar voor uitbouw thuishulp in de regio

vercamer-260117

26/01/2017: Isabelle Raevens, voorzitter van PWA Ronse en Stefaan Vercamer, voorzitter van PWA Oudenaarde, zijn tevreden voorzitters nadat het samenwerkingsakkoord tussen de dienstencheque ondernemingen van PWA Ronse en Oudenaarde deze week bezegeld werd met hun offici ële handtekening.  

Minister Muyters (N-VA) wil de PWA’s grondig hervormen. Een van de gevolgen daarvan is dat de dienstencheque ondernemingen die verbonden zij met het PWA   in de toekomst volledig zelfstandig moeten functioneren. Voor kleinere dienstenchequebedrijven zoals Ronse ligt dat niet voor de hand. Vandaar dat er uitgekeken werd naar schaalvergroting.

Isabelle Raevens (OCMW-voorzitter Ronse, Open VLD): “In ons dienstenchequebedrijf werken acht gemotiveerde mensen. Wij vinden het belangrijk dat zij verder aan de slag kunnen blijven en dat we de gezinnen waar ze helpen verder onze diensten kunnen blijven aanbieden. Om dat te verzekeren voor de toekomst zijn we gesprekken opgestart met Oudenaarde en we zijn tot een goede overeenkomst kunnen komen die de tewerkstelling en de dienstverlening in Ronse verzekert.”

vercamer2-260117

Het personeel zal door het dienstenchequebedrijf van Oudenaarde verder tewerkgesteld worden en alle opgebouwde rechten zijn gewaarborgd voor het personeel. Tevens werd overeengekomen dat er vanuit Ronse twee vertegenwoordigers worden opgenomen in de raad van bestuur van het dienstenchequebedrijf van Oudenaarde (een namens de gemeente en een namens de sociale partners).

Stefaan Vercamer (OCMW-voorzitter Oudenaarde, CD&V): “door ook mensen van Ronse bij onze werking te betrekken garanderen we niet alleen de band met Ronse, maar zorgen we ook voor stabiliteit en continuïteit van de thuishulp in onze regio. We zullen ook een contactpunt blijven hebben in Ronse waar het personeel en de inwoners van Ronse terecht kunnen. Het is immers onze ambitie om de dienstverlening in Ronse te versterken en verder uit te bouwen. Ook in Oudenaarde is dat ons doel. Hierdoor kunnen we de tewerkstelling laten groeien en meer gezinnen ondersteunen bij hun huishoudelijk werk.”

Momenteel werken er in het dienstenchequebedrijf van PWA Oudenaarde eenenzeventig personeelsleden die bij   vierhandertwintig gezinnen helpen met onderhoud, was, strijk,….

De samenwerking tussen Ronse en Oudenaarde gaat in op 1 januari 2017.

Sven De Spiegeleer