De Kleine Flandrien persoon van de week, nr. 3

16265975_10211954543122723_8104103272841583476_n

‘De Kleine Flandrien’ is de mascotte van Zottegem als Dorp van de Ronde werd in het leven geroepen door schepen van Citymarketing Kurt De Loor  en moet  onze regio warm maken voor de doortocht van de Ronde van Vlaanderen in Zottegem. Rond het figuurtje, werd getekend door aanstormend striptekentalent, Kristof Berte, wordt een heel programma uitgerold.  

xqsxZo komt er een gezinsvriendelijke ‘Kleine Flandrien’-fietsroute, wordt er   een kleurwedstrijd georganiseerd, verwelkomt ‘De Kleine Flandrien’ persoonlijk de Ronde van Vlaanderen in Zottegem en krijgt de kleine Zottegemse wielerheld zijn eigen champagnemerk. “We willen echt dat de koers leeft in onze stad. Niet enkel op de dag van de Ronde van Vlaanderen zelf, maar gedurende de drie jaar dat we de titel ‘Dorp van de Ronde’ dragen,” zegt Kurt De Loor.

“We willen ons ook richten naar gezinnen met kinderen. Onze nieuwe mascotte ‘De Kleine Flandrien’, moet kinderen, ouders en grootouders warm maken voor de koers. Hij is eigenlijk wie we diep van binnen allemaal zijn: een klein jongetje dat droomt om ooit Vlaanderens mooiste te winnen.”

 

Volgende week kiezen wij een nieuwe ‘Persoon van de week’. Heel graag doen we daarbij beroep op uw inbreng. Heeft u iemand in gedachten die het verdient om eens in de kijker  te worden gezet? Laat het ons weten via beiaardkrant@gmail.com. Wij doen de rest.