Pink Rhinos Oudenaarde rukken op naar de tweede plaats

dsc_2547bis
Oudenaarde, 29/01/2017: De dames van rugbyclub Rhinos Rugby Oudenaarde hebben de winterstop goed verteerd. Op het veld van Mechelen boekten de Pink Rhinos hun zesde overwinning (10-31) van het seizoen in tweede nationale. Daarmee rukt het team van trainer Martijn Bauters op naar de tweede plaats in het klassement.  
De wedstrijd kwam aarzelend op gang voor Oudenaarde, dat nogal rommelig speelde tijdens de eerste vijf minuten. Gelukkig herpakte het team zich snel en kon Ine Cruypelinck na zo’n tien minuten de eerste try van de wedstrijd drukken. Kort daarna diepte Nele Van Den Haesevelde de score verder uit met een try en een conversie.

dsc_2458bis

Na mooi beukwerk van het Mechelse pack konden de Maneblussers snel milderen tot 5-12. Halverwege de eerste helft schudde Oudenaarde enkele pick-up and go’s uit de mouw, waarbij scrum-half Tessa Cardon mooi afwerkte (5-17). Door onoplettendheid en een trage reactie na een offside van een Oudenaardse speelster, kon Mechelen er echter de spanning in houden. Met een 10-17 stand bij de rust was de wedstrijd bijlange nog niet gespeeld.

dsc_2686bis

Na de korte pauze drukte Oudenaarde, onder invloed van een ijzersterk pack, het gaspedaal heel wat dieper in. Kapitein Emilie Nachtergaele haalde halverwege de tweede helft haar gevreesde hands-off boven en baande zich zo een weg richting de Mechelse trylijn (10-24). Met nog een kwartier op de klok, bezondigde Oudenaarde zich voor de zoveelste maal aan een offside, wat resulteerde in een gele kaart voor Barbara De Clercq. Mechelen kon die tijdelijke man-meersituatie niet uitbuiten, want het was in tegendeel Oudenaarde dat verder kon uitlopen. Nele Van Den Haesevelde zorgde met een spectaculaire run van zo’n 70 meter voor de 10-31 eindstand.

dsc_2377bis

Volgend weekend, zaterdag 4 februari, staat de topper tegen Gent op het programma. Oudenaarde volgt momenteel op acht  punten van leider Gent, dat dit seizoen nog geen enkele keer verloor. Bij winst van de Stroppendragers ligt de titelstrijd in tweede nationale waarschijnlijk in een beslissende plooi.

Alain Vanden Bossche