Zottegem: spoorwegovergang Meerlaan wordt vernieuwd en is afgesloten van 13 februari tot 9 maart

pdv_spoorwegbrug-2

Zottegem, 31/01/2017: Het stadsbestuur laat weten dat de overweg van de Meerlaan volledig wordt vernieuwd door Infrabel. Hij wordt uitgerust met een comfortabele, onderhoudsvriendelijke en geluiddempende bovenbekleding in rubber. Tijdens de werken wordt de overweg gesloten voor alle verkeer, dit van maandag 13 februari tot en met donderdag 9 maart. Er wordt een omleiding voorzien. “Deze werken komen de veiligheid en de stiptheid van het treinverkeer ten goede. De werken uitstellen tot later dit jaar en ze laten samenvallen met de aanleg van de nieuwe tunnel was voor Infrabel, om veiligheidsredenen, geen optie”, licht schepen van Mobiliteit Peter Vansintjan toe. De werken worden zowel overdag als ’s nachts uitgevoerd en zowel op weekdagen als in het weekend, maar er wordt alles aan gedaan om de geluidshinder ‘s nachts te beperken.