Toneelgezelschap Mater brengt R.I.P

groepsfoto

Oudenaarde, 04/02/2017: TOMAT (Toneelgezelschap Mater) nodigt u uit voor een pretentieloos stukje theater: R.I.P.  Een stuk van Ton Davids (originele titel: Rust, vrede en Flinterman) onder regie van Stany De Jonge.

Het speelt zich af in de showroom van de begrafenisondernemersfamilie “Flinterman”. Jonge dochter Colette wil maar één ding. Samuel, “knecht voor alle hulp”, is heimelijk verliefd op mama Esm é, de zaakvoerster. Leo, een ex-gedetineerde, zoekt onderdak bij zijn tante Esm é, maar blijkt moordplannen te hebben, dan nog op een Italiaanse schone. Hij is een huurmoordenaar met schulden. Zijn schuldeisers, G érard en Bea, zitten hem constant op de hielen zitten. Oma Maria, op onmogelijke uren dwalend in de “showroom”, is dementerend. Bij al die gezinsdrukte verliest de “te pas en te onpas opgeroepen” huisdokter eigenlijk ook de pedalen. En hoe kijkt een argeloze dierensoort naar al die menselijke toestanden? Wij volgen het tot in het kleinste kamertje, waar ook de koning te voet gaat.

En hoe loopt dit af?

Een stuk met hilarische situaties, met nostalgie, spanningen en een dosis dodelijke humor. Over het leven dat wij allemaal beleven in al zijn facetten … Over de dood, de liefde, de jeugd, de ouderdomsfase, het kleinste kamertje waar ook de koning te voet gaat, de oneerlijkheid en kwaadaardigheid van ons egoïsme, euthanasie,…maar ook de plotse ommekeer, met onverwacht het geluk in het verschiet, de mooie momenten… Om te lachen of om te huilen ? Hangt af van wat je ingesteldheid is. Pessimist ? Optimist ? Huilen van ’t lachen kan ook.

Praktisch

Toepasselijke locatie: St. Martinus kerk Mater. Pauze en gezellig nakaarten in KBO schooltje aan de overkant.

Data: vrijdag 24/2- zaterdag 25/2- zondag 26/2- donderdag 2/3- vrijdag 3/3- zaterdag 4/3 telkens om 20 u (behalve zondag om 15 u).

Reserveren: via e-mail: kaarten.tomat@gmail.com of tel: 0496/329251 (na 19u)