Huiskamerconcerten in Melle

ddl-melle-huiskamerconcert-folie-douce-2

Melle, 05/02/2017: Op zondag 12 en zondag 26 maart stellen vier Melse gezinnen hun huis open voor artiesten en publiek. De optredens beginnen om 10.30 uur. Je geniet van een volwaardig concert in een intieme setting. Artiesten houden erg van het nauwe contact met het publiek en geven het beste van zichzelf. Op het einde biedt de gemeente samen met de gastheer of-vrouw een glaasje aan.  

Zondag 12 maart

Lamoral is een jazzkwartet rond niemand minder dan Koen De Cauter. Hun bassist Emile Van Helleputte is bovendien in Melle geen onbekende. Lamoral brengt bewerkingen van vergeten melodie ën, eigen composities maar ook een mengsel van jazzklassiekers, vooral uit het repertoire van Django Reinhardt, maar ook Wannes Van de Velde of George Brassens passeren de revue.

ddl-melle-huiskamerconcert-lamoral-quartet-1

OF

La Fattoria degli Ulivi verenigt een dwarsfluit, cello, piano/clavecimbel en viool in een bezetting die garant staat voor een mooi en gevarieerd programma. Zij brengen Händel, Bach, Dvoràk maar ook filmmuziek van Michael Nyman (the piano) en James Horner (denk aan Braveheart).

Zondag 26 maart

Folie Douce behaalde in 2014 de finale van De Nieuwe Lichting, gewapend met enkel twee stemmen, een piano en een accordeon. Met aanstekelijke of beklijvende melodie ën laten Benthe Waegeman en Emily Vernaillen niemand onberoerd. Zij lanceren deze maand nog een nieuwe single op Radio 1 en Studio Brussel.

OF

Rianto Delrue omschrijft zichzelf als een hedendaagse troubadour in de stijl van Bob Dylan en Warren Zevon. Voor de gelegenheid komt hij met een trio naar Melle om zijn nostalgische muziek en verhalende melodie ën te brengen. Eerder verdiende hij zijn strepen bij De Kunstbende en op Theater aan Zee. In 2016 verscheen zijn eerste full album: Riding for a Fall.

ddl-melle-huiskamerconcert-rianto-delrue-3

Een kaartje voor één concert kost 8 euro gewoon tarief en 4 euro voor wie jonger is dan 14. en is verkrijgbaar bij de cultuurdienst. Bij aankoop van je kaartje verneem je het adres van het concert naar je keuze.