Zottegem, straat in slechte staat. Waarom zuiver water een dure grap is!

20170212-marebeekstraat-schade-2

Zottegem, 13/02/2017: Als je wil weten waarom zuiver water een dure grap is, wandel dan langs de Marebeekstraat in deelgemeente Sint.-Maria-Oudenhove, naar het waterzuiveringsstation.Terwijl je vanuit de dorpskern, langs de Marebeekstraat, naar de pitoreske locatie wandelt (opgelet, breek geen been, pas op voor de putten) merk je dat de straat er lamentabel bij ligt.  

Nochtans zijn er, vlak na de installatie van het waterzuiveringstation, reparatiewerken gebeurd om de schade, door het zware vervoer, ‘te herstellen‘.

20170212-marebeekstraat-schade-3

Tijdens de aanleg van het waterzuiveringsstation geraakte een deel van het asfalt op de Marebeekstraat (het gedeelte binnen de dorpskern) zwaar beschadigd door het zware vrachtvervoer, dat niet alleen het asfalt maar ook goten en opritten in beweging bracht. Enkele stroken werden nadien uitgeslepen en kregen een laagje ‘bitumeuze cosmetica‘. Veel gekraakte stroken bleven gewoon liggen en zien er ook vandaag nog uit als (laten we niet overdrijven) het gezicht van een tachtigjarige verstokte roker.

20170212-marebeekstraat-schade-1

Zoals de recente foto’s    aangeven is de schade aan de straat groot. Laten we ‘van wezen‘ zijn en dit niet op ‘de winter’ steken. Wie langsheen het pokdalige parcours woont kan getuigen dat, na de grote werken aan de Marebeek met aanleg van een waterzuiveringsstation, de schade aan het wegdek slechts gedeeltelijk, en dan nog summier,  werd hersteld.

CN

X