OCMW Oudenaarde neemt deel aan Duoday

dffff

Oudenaarde, 23/02/2017: Op vraag van sp.a-raadslid David Vanden Bossche zal OCMW Oudenaarde deelnemen aan duoday op 30 maart. Op die dag werken werkzoekenden met een arbeidsbeperking een dagje in duobaan binnen een bedrijf of organisatie. “En op onze vraag neemt het Oudenaardse OCMW ook deel,” laat David weten. “Wij vinden het heel belangrijk dat het OCMW hierin een voortrekkersrol opneemt.”  

David Vanden Bossche: “Duoday is een DOE dag voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Zij vormen die dag een duo met een werknemer binnen een bedrijf of organisatie. Deze duobaan voor één dag betekent voor beiden een echte opportuniteit. Werknemer en werkgever maken kennis met de vaardigheden, de inzet en de mogelijkheden van werkzoekenden met een arbeidsbeperking. De werkzoekende krijgt dan weer de kans om zijn talenten te tonen en kan zijn beeld van een bepaalde job toetsen aan de realiteit.”

“Werkzoekenden met een arbeidsbeperking hebben vandaag nog steeds niet dezelfde kansen op de arbeids ­markt,” laat het socialistische OCMW-raadslid weten. “Dat blijkt ondermeer uit de werkzaamheidsgraad. Die ligt de helft lager dan die van de gehele actieve Belgische bevolking: ongeveer 35% ten opzichte van 70%, met minimale verschillen tussen de regio’s.”

“Ook in onze regio kunnen we nog een grote vooruitgang boeken. In de Scandinavische landen stijgt de werkzaamheidsgraad van mensen met een beperking zelfs boven de 70% uit. Door een laagdrempelige campagne zoals Duoday kunnen we bruggen bouwen tussen werkgevers, mensen met een arbeidsbeperking en dienstverleners. Het is win-win voor alle partijen.” zegt Vanden Bossche.

Dat OCMW Oudenaarde op zijn vraag het initiatief wil ondersteunen en wil deelnemen aan Duoday stemt David Vanden Bossche bijzonder tevreden. “We vinden het zeer belangrijk dat OCMW Oudenaarde als sociale instelling hierin het goede voorbeeld geeft en de voortrekkersrol opneemt. Hopelijk volgen nog veel andere Oudenaardse bedrijven dat voorbeeld.”