PTI Zottegem, klimaattrajecten: beperking van de CO2

Klimaattraject02.jpg

Zottegem, 24/02/2017: Persconferentie 17 februari 2017

Naar aanleiding van dikke truiendag werd op 17 februari op het PTI te Zottegem de aftrap gegeven van klimaattrajecten.  Vanuit MOS kwam in oktober de vraag of de PTI werking rond de beperking van de CO2 uitstoot mocht gefilmd worden.  In november zijn de opnames gemaakt terwijl hier ingrijpende werken aan de gang waren.  Leerlingen en leerkrachten waren ramen en deuren aan het uitpakken en plaatsen, zelfgemaakte ramen en deuren.

Klimaattraject10.jpg

De PTI-MOS-werking mag als voorbeeld gebruikt worden voor andere secundaire scholen omdat klimaat en duurzaamheid er geen holle begrippen of losse projecten zijn maar verweven zitten in het totale schoolcurriculum.  Zij vormen de rode draad doorheen het ganse schoolgebeuren.  Alle vakken zowel praktijk als technisch theoretische- als algemene vakken als levensbeschouwelijk vakken worden mee in de boot genomen.
Dit is ook de visie die achter MOS 2.0 zit.

klimaattraject06

Het PTI is tevens al tientallen jaren een STEM-school.
Zoals de 4 componenten van STEM er met elkaar verweven zijn zitten duurzaamheid en milieu evengoed verweven in Science, Technologie, Engineering en Mathematics.

Mevrouw Joke Schauvliege minister van Omgeving, Natuur en Landbouw wenste het PTI proficiat met de totale MOSwerking en gaf het team en de leerlingen terecht de titel van “ klimaatambassadeur”.
Marleen Verdonck