Zottegemse ZA-atleten actief op Veldloop te Wichelen.

miniemen-jongens-tim

Zottegem,  26/02/2017: ZA-atleten actief op Veldloop te Wichelen.Vorig jaar werd in Wichelen het Provinciaal Kampioenschap gelopen, maar dit jaar was er een gewone veldloop voorzien. Vorig jaar was het drassig en nat, dit jaar waren op de vlot lopende omloop de jeugdatleten van Zottegem Atletiek voor de laatste maal dit winterseizoen paraat.  

Het groeiend aantal aansluitingen bij Zottegem Atletiek resulteert in het groeiend aantal ZA-deelnemers aan de veldlopen. Een pluim voor het volledige trainerskorps van Zottegem Atletiek, die de volledige steun krijgen van het nieuwe clubbestuur!

ZA-Jeugd sluit veldloopseizoen af met tal van mooie ere-plaatsen.

benjamins-meisjes-mona-en-romee

Bij de Benjamins meisjes liep de jongste van de familie Pardaens een heel mooie wedstrijd. Romee Pardaens behaalde uiteindelijk een mooie 4de plek. Kort gevolgd door de tweede ZA-atleten in deze wedstrijd. Mona De Clercq liep naar de 6de plaats.

benjamins-jongens-iro

Bij de benjamins jongens verwelkomen we een nieuw gezicht. In zijn eerste wedstrijd werd Iro Lokuku Lusalusa 33ste.

Bij de oudste benjamins jongens waren er twee atleten van ZA aan de start. Nathan De Vuyst behaalde een mooie zesde plaats. Keano Thomas werd 31ste.

De pupillen meisjes moesten 1200 meter afleggen en ook daar werden de ZA kleuren goed verdedigd. Laure van De Velde werd in deze wedstrijd 14ste, Rani Pardaens 21ste.

Op de vlakke omloop van Wichelen was ook Quinten van Petegem van de partij. Bij de pupillen jongens werd hij 12de.

Rune Pardaens en Tim Deplorez zijn als miniemen jongens al gevestigde waarden als het op veldlopen aankomt. Beide atleten liepen een veldloop van 1900 meter en konden hun mooie prestaties van het winterseizoen bevestigen. Rune Pardaens werd 4de een paar seconden na de derde. Tim Deplorez werd 11de na een zeer spannende wedstrijd.

De Cadetten jongens liepen een wedstrijd van 2800 meter. Twee ZA-atleten waren van de partij. Yannick Van Trappen liep naar een 33ste plek en Tobo Verstockt naar de 36ste plek.

De masters werden vertegenwoordigd door Patrick Van Petegem. Na een hele reeks podiumplaatsen liep Patrick naar een verdienstelijke 5de plek. Ook David Pardaens was terug van de partij, David werd 24ste, Jurgen Verlinden 28ste, Danny Verstockt 38ste. Bij de masters damens liep Bernadette Vekeman 35ste en Anisa Baeyens 40ste. Herman Vandevelde werd bij de masters 50+ 9de en Dirk Pardaens werd in dezelfde reeks 22ste.

Wouter Verstockt werd bij de juniores heren 7de. De veldloop van 6600 meter werd in 25min29sec afgelegd.

Sluit aan bij Zottegem Atletiek!

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag. Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren.

www.zottegem-atletiek.be

Kurt Broeckaert

Gemeenteraadslid Stad Zottegem