Belgische tandem Hoet-Monsieur (Melle) pakt brons op WK baanwielrennen

dsc_6722

Melle, 04/03/2017:  Op de UCI Para Track World Championships in Los Angeles hebben de tandemdames Griet Hoet (klasse B, visuele handicap) en Anneleen Monsieur (piloot) brons behaald op de 3 kilometer individuele achtervolging. Kris Bosmans (Overijse, C3) en Diederick Schelfhout (Erembodegem, C3) reden een sterke kilometer tijdrit. (Foto   © Simon Wilkinson –  SWpix.com)

Het tandemduo Griet Hoet-Anneleen Monsieur (sportclub Feniks) leverde in Los Angeles een knappe prestatie op het WK baanwielrennen. De dames behaalden brons op de 3 kilometer individuele achtervolging. In de kleine finale bleef het Oost-Vlaamse duo ijzig kalm en reden ze tactisch erg sterk.

De Britten Alison Patrick en Helen Scott openden scherp in 1.11.97, ruim drie seconden sneller dan de Belgen. Dat lag binnen de verwachtingen, want Helen won goud op de kilometer tijdrit op de Paralympische Spelen in Rio. De Britse dames kregen Monsieur en Hoet na vijf ronden in het vizier. Maar die hielden het tempo constant hoog en reden de eerste zes ronden op reserve. De veer brak bij de Britten en zo konden de tandemdames ronde per ronde terrein terugwinnen. Na twee kilometer lagen de Belgen aan kop en uiteindelijk kwamen ze met zeven seconden voorsprong aan. Ze finishten in 3:40.451.

De dames hebben hun allereerste finale op de 3km achtervolging knap afgewerkt. Eerder op de dag reden ze al sterk in kwalificaties en met 3:38.780 ook een knap persoonlijk record.  De dames rijden samen sinds eind 2015. Deze bronzen medaille op het WK is hun beste prestatie tot dusver.

De Belgen Kris Bosmans (Overijse) en Diederick Schelfhout (Erembodegem) kwamen in actie op de 1 kilometer tijdrit. Ze eindigden respectievelijk vijfde en zesde. Kris Bosmans reed een persoonlijk record (1:11.836). Diederick Schelfhout moest herstarten na materiaalpech. Hij finishte in 1:11.850. (Foto Paralympic.be © Simon Wilkinson –  SWpix.com)