KWB bezoekt Paterhol en eet Turks

gent

Sint-Lievens-Houtem, 08/03/2017: Neen, dit is GEEN aprilgrap! Wel een fantastisch aanbod voor een uitstap dichtbij! Zeg maar: een leerrijk, uniek, gezellig én lekker avondje uit met KWB Sint-Lievens-Houtem! Zaterdag 1 april 2017 organiseert kwb Sint-Lievens-Houtem een AVONDWANDELING in Gent. We starten om 18u30 voor een gegidste en verrassende avondwandeling in het Gentse PATERSHOL.  Rond 20u. sluiten we -vrijblijvend- af met een typisch Turks etentje. Een echte aanrader!  

Patershol

Als er één buurt is die tot de verbeelding spreekt, dan moet het wel het Patershol zijn. Met onze gids grasduinen we door de bewogen geschiedenis van dit pittig stukje Gent en vertellen over bewoners van diverse pluimage die de doolhofachtige straatjes hebben platgelopen.

Het Patershol is een pittoreske, gezellige buurt in de schaduw van het Gravensteen, met een stratenpatroon dat sinds de middeleeuwen onveranderd is gebleven. De wijk is de thuishaven van het Caermersklooster, het Huis van Alijn, speciaalzaken en kunstgalerijen.
Voor wie wil, gaan we achteraf vlakbij lekker tafelen en onze avond afsluiten bij een van de eerste Turkse restaurants in Gent.

Afspraken
Verzamelen vanaf 17u15 (parking zaal Sint-Micha ël) in de Kloosterstraat
Vertrek via carpooling om 17u30
Start wandeling: 18u30
Einde wandeling: rond 20u
Turks etentje: aansluitend na de wandeling
Deelnameprijs: € 5,00 ( incl. geleide stadswandeling Patershol) (excl. indiv. af te spreken carpool-vergoeding chauffeur)
Deelnameprijs Turks etentje (vrijblijvend, maar wel vooraf in te schrijven): richtprijs €25,00 pp.
Graag zo vlug mogelijk (en uiterlijk op 22 maart 2017) inschrijven en vooraf betalen bij de verantw. Paul De Roo, 0496/53 94 67 of mail naar: kwb.houtem@telenet.be. Betalen kan via rek.nr. BE13 1430 6221 9339 van kwb met vermelding ‘Patershol’

Contactpersoon (voor de pers):
Paul DE ROO, 0496 53 94 67 of kwb.houtem@telenet.be

Over kwb

Kwb is een boeiende vereniging met een waaier aan interessante activiteiten: ontspanning, debatavonden, sport, uitstappen voor het hele gezin. We zijn in de kwb ook bezig met wat ons wakker houdt: het opvoeden van kinderen, de stress op het werk, de economische crisis en de werkloosheid, de migranten in onze straat, onze eigen gezondheid en die van het leefmilieu, enzovoort.
Kwb telt zo’n 70.000 leden en een 700-tal lokale afdelingen. De vereniging wordt gedragen door duizenden vrijwilligers die een zeer verscheiden aanbod verzorgen voor mannen, vrouwen en gezinnen.