Zottegem, renovatie Mareslaan. Ondanks alle inspanningen blijft de verloedering aan het station groot. (Anny Bert: Wat is restafval?)

IMG_2914 (2)

Zottegem, Bevegem, 10/03/2017, redactioneel: Terwijl stadsarbeiders hun best doe om de nieuwe asfaltlaag achter het station van Zottegem van markering te voorzien, blijft het opvallend hoe verloederd het station er bij ligt. De gemeente Zottegem heeft natuurlijk geen  vat op het stationsterrein zelf. Een fotoreportage + het gedacht van ‘Anny Bert’.  

Aangezien de buurt (een school, parking en v éél bewoning) ademt in de sfeer van ‘de ijzeren weg’ heeft dit natuurlijk een grote invloed op de  levenskwaliteit.

IMG_2922

Naar aanleiding van het schrijven van onze columniste ging een reporter op pad. Natuurlijk kan men geen broodje smeren zonder dat er kruimels op de tafel vallen. Over de asfaltlaag geen kwaad woord. Het probleem ligt, volgens onze scherpste pen, in de goten en langs de weg.

Onze columniste beschrijft het gevoel na de asfaltvernieuwing.

Wat is restafval?

Is restafval ook de kiezel van teer die in de greppels van de Broeder Marèslaan achterbleef nadat de tarmac een week geleden afgewerkt werd na een nieuwe deklaag te hebben gekregen ? Een deel ervan is met de vele regen al in roosters terechtgekomen. De rest wacht op eenzelfde lot maar dergelijke roosters moeten wel wàter verwerken, geen kiezel.

De bewoners zijn wel verplicht de straat te onderhouden maar vooreerst schoot de aannemer tekort of blijft de stad nog steeds in gebreke. Willen ze het boeltje dan toch zelf opruimen, dan mag de gele zak niet te zwaar zijn (max.15 kg). Wat Ilva echter op te laden zou hebben, is niet zwaar maar loodzwaar. Bovendien verwacht de buurt niet dat de eigenaars van het leegstaande Van Poucke de klus komen klaren.

Help vuil Bevegem !

Annie Bert

Toch is er ook een mooi beeld te onthouden.

IMG_2910 (2)

Wie kent nog de beroemde ‘Beatles-platenhoes’? Wil je op een ‘nog-smetteloos-wit’ zebrapad een ‘Beatles-foto’ nemen, dan zal je je moeten reppen wat het verkeer heeft terug doorgang op deze belangrijke verkeersader.

IMG_2906_LI

SjK