20.000 euro wordt 19.406 euro na een jaar sparen

200eurofr_HR

Algemeen, 18/03/2017: Het is huilen met de pet op voor noeste en ijverige spaarders die een centje willen opzij zetten voor een aankoop of voor de oude dag. Als men over 20.000 euro beschikt en dit één jaar onaangeroerd op een spaarboekje laat staan levert dit bij verschillende banken het beschamend bedrag op van 22 euro. Als de bank dan nog beheerskosten aanrekent volstaat in de meeste gevallen die 22 euro niet meer en verliest men nog eens een deeltje kapitaal om gedurende één jaar zijn geld kwijt te zijn. Bij amper drie banken ligt het bedrag boven de 100 euro aan interest, het Nederlandse Money Plus geeft 160 euro interest, het Maltese Medirect 110 euro interest en het Belgische CKV 100 euro interest.

Maar aan de huidige inflatie die van alle Europese landen het hoogst ligt in Belgi ë, is je 20.000 euro na één jaar in feite nog amper 19.406 euro waard. Ga dan eens na hoeveel een lening uiteindelijk kost en hoeveel het kost als je met je kredietkaart betaalt en het later terug betaalt . Persoonlijke leningen binnen de families onder speciaal statuut met waarborg zijn te weinig gekend. Ook vooraf bedragen overschrijven op je kredietkaart zodat je nadien opnames kunt uitvoeren zonder kosten is onvoldoende bekend.