Theater Kollektief Galmaarden vzw speelt “ MARIUS “

CLG2584

Galmaarden, 19/03/2017: Met “Marius” van Marcel Pagnol pakt TKG uit met een van de grote klassiekers van het Franse theater . Een verhaal over het verlangen naar verre einders, een verhaal over niet kunnen loslaten, een verhaal over liefde … Laat je meevoeren naar het Marseille van de jaren ’20 met deze prachtige tragikomedie.  

CLG2414

‘Bar de la Marine’ in de Oude Haven van Marseille wordt uitgebaat door C ésar en zijn zoon Marius. Marius’ grote droom is op een van de boten, die aan de voorzijde van de bar voorbij glijden, in te schepen en weg te varen naar verre landen. Fanny, jong en mooi, verkoopt vis en schaaldieren voor de bar en houdt van kindsbeen af in het geheim van Marius. En Marius heeft, zonder het toe te geven, altijd al van Fanny gehouden. Om Marius niet te verliezen, verklaart Fanny hem haar liefde, voor hij met een schip vertrekt. Maar daardoor ontstaat er ruzie tussen Marius en een oude vriend van C ésar, de meester-zeilmaker Panisse, die ondanks zijn leeftijd, Fanny het hof maakt. Heen en weer gesleurd tussen de lokroep van de zee en zijn liefde voor Fanny, moet Marius nu een moeilijke keuze maken.

Spelen voor U : Sven Defrère — Helena Deleye — Kim Gettemans — Jorgen Van Boven — Jan Faveyts — Johan Smeulders – Kimberly De Mulder — Evelien Dauw — Rudi Faveyts — Elie Herregodts

Regie : Greet Desper

Data : vrijdag 7 april om 20u30 — zaterdag 8 april om 20u — vrijdag 14 april om 20u30 — zaterdag 15 april om 20u

Place to be: Baljuwhuis Galmaarden

Reservatie verplicht via :   0475/900 543   of     www.tkgvzw.be