“Wij hebben niets te verbergen rond intercommunales”, aldus stadsbestuur Zottegem

nn

Zottegem, 21/03/2017: In het kader van de politieke discussie in Vlaanderen en Belgi ë rond de intercommunales bevestigen de meerderheidspartijen in Zottegem nogmaals dat zij alle openheid geven die nodig is.  “Er valt in Zottegem, zoals in de meeste andere gemeenten, niets te verbergen”, luidt het bij burgemeester Jenne De Potter

Persbericht: De lijst van intercommunales en intergemeentelijke samenwerkingsverbanden waarvan Zottegem deel uitmaakt en wie daar de stad in vertegenwoordigt is opgemaakt en al sinds 2015 in het bezit van de leden van de gemeenteraadscommissie, inclusief de leden van de oppositie.

Ook de meerderheidspartijen geven mee dat zij op de volgende gemeenteraadscommissie in alle openheid zullen meedelen welke vergoeding er wordt betaald voor een mandaat in een intercommunale.   Veel van die mandaten zijn evenwel onbezoldigd.     Intercommunales zijn nodig om een reeks van gemeentelijke taken die de stad of gemeente zelf niet kan organiseren, samen met anderen steden en gemeenten uit te oefenen, denken we maar aan afvalophaling, de uitbouw van industriezones of streekontwikkeling.

Wie nu al een kijkje wil gaan nemen, kan onderstaande link gebruiken:

https://multimedia.tijd.be/mandatenzoeker/