3-daagse De Panne-Koksijde met aankomst in Zottegem

20170225_124906

Zottegem, 25/03/2017: Met de aanloop naar de Ronde Van Vlaanderen in zicht staat Zottegem  op dinsdag 28 en op woensdag 29 maart in the picture van het wielergebeuren. Zoals al enkele jaren op rij het geval is start deze 3-daagse wedstrijd aan de kust in De Panne-Koksijde om na 206 km aan te komen in de Egmontstad Zottegem.

De aankomst is voorzien op het Stationsplein en dit nadat de renners tal van beklimmingen en kasseistroken achter de kiezen zullen hebben. Onder meer de Edelare , de Leberg, met vooraf de Haaghoek, en de Berendries staan dan al op het menu. Tijdens de laatste 100 km worden er 2 lussen afgewerkt waarbij de renners de Berendries, Ten Bosse en de Muur van Geraardsbergen 2x moeten bedwingen.

Een lastige onderneming die op het einde altijd een mooie winnaar in petto heeft. De vorige jaren mochten o.a. Alexander Kristoff en Peter Sagan hier al het zegegebaar maken. Later die week wonnen zij ook De Ronde Van Vlaanderen wat aanduidt dat deze wedstrijd echt wel een waardemeter is voor wat komen zal. De supporters kunnen zich alweer opmaken voor een groot volksfeest.

Het peleton zal 3x voorbij de aankomstlijn op het Stationsplein passeren met een eerste doortocht omstreeks 14.30 uur. De tweede maal wordt volgens het snelste uurschema voorzien rond 15.30 uur en de uiteindelijke aankomst wordt rond de klok van 16.30 uur of later verwacht. Zottegem ademt koers en dat zal dus dinsdag zeker het geval zijn. De dag erna, op woensdag 29 maart, zal de wielerkaravaan vertrekken vanuit Zottegem en opnieuw richting kust rijden. Het rennersdorp strijkt die dag neer op de Heldenlaan. Daar kan menig wielerliefhebber de unieke sfeer van een wielerkoers komen opsnuiven. De renners kunnen daar  door iedereen bewonderd worden.

De start van deze tweede rit wordt gegeven op de Markt en zal plaatsvinden om 11.40 uur. We kijken er nu al naar uit om dit mooie wielerspektakel te mogen meemaken. (Erwin De Clercq)