Poetsactie 2017 werd groot succes in Zottegem

dddddd

Zottegem, 28/03/2017: Dit jaar werd, zoals in 2008, een grote campagne tegen zwerfvuil op het getouw gezet, met scholen, verenigingen, adviesraden, politieke fracties en particulieren. Het werd een groot succes. “We moeten het woord ‘succes’ wel tussen aanhalingstekens plaatsen”, zegt schepen van milieu Leen Goossens, “want de berg zwerfvuil die op de parking aan de D ésir é Van Den Bosschestraat werd bijeengebracht toont schrijnend aan hoeveel er zomaar wordt weggegooid, achteloos of doelbewust.”

“Het is nogal confronterend en hopelijk werkt de afgelopen actie echt sensibiliserend. Want, al die afval hoort uiteraard niet langs de wegen en in de grachten en bermen.”

Afgelopen vrijdag hebben de scholen hun deel van Zottegem opgekuist; vandaag waren de andere deelnemers aan de slag. Liefst 1.200 kinderen uit 14 verschillende scholen en goed 16 meters en peters hebben samen met een schare vrijwilligers een immense afvalberg bij elkaar gesprokkeld. Zij verdienen meer dan een warme dank.

Acties als deze tonen aan dat er nog altijd bijzonder veel afval op ons grondgebied, maar eigenlijk overal in Vlaanderen de straten, pleinen, bermen en grachten vervuilen. He is eigenlijk een beetje dweilen met de kraan open, maar toch trachten we er alles aan te doen om dat tegen te gaan, licht schepen Goosens toe. Zo plaatsen we twintig nieuwe vuilnisbakken en verkleinen we de openingen van de afvalbakken. Ook dat is nodig, want jammer genoeg wordt er heel wat huisvuil in die bakken gestopt en dat is uiteraard niet de bedoeling.

De schepen, de milieudienst, de milieuraad en iedereen die heeft meegeholpen, kunnen alvast terugblikken op een geslaagde Poets 2017.