Dag van de Geraardsbergse Mattentaart op zondag 23 april

mattentaart maken 12

Geraardsbergen, 31/03/2017, persbericht: Op zondag 23 april zetten  de inwoners van Geraardsbergen de mattentaart in de kijker! Om het gebakje te eren staat er heel wat op het programma. Jong en oud worden verwend door kersverse mattentaartengidsen. Er is kinderanimatie, een streekproductenmarkt, muziek en proeverijen. Het eerste grote mattentaartenboek wordt gepresenteerd — en daar hoort ook een expositie bij met bijdragen van een 20-tal hedendaagse kunstenaars. Tegelijkertijd organiseert wandelclub De Padstappers haar 34ste mattentaartentocht. Redenen genoeg dus om naar het stadscentrum af te zakken!  

geraardsbergen

Dag van de Mattentaart

In het midden van onze streekproductenmarkt gaat alle aandacht naar de Geraardsbergse mattentaart. Tijdens de live bakdemonstraties ontdek je hoe het gouden gebakje gemaakt wordt: van matten tot mattentaart, van boer tot bakker. We stellen ook onze nieuwe mattentaartenkaart voor, een handig kaartje om je favoriete verkooppunt terug te vinden aan de hand van gevatte trefwoorden. Onze kersverse mattentaartengidsen geven graag nog een extra woordje uitleg.

Om 17u is er de befaamde Mattentaartenworp. Wie goed grabbelt maakt kans op een waardebon van € 100 voor een overnachting in Geraardsbergen. Ook de Visit Geraardsbergen photobooth is weer van de partij. Laat je op een originele manier fotograferen met de mattentaart, deel op sociale media en maak kans op een leuke prijs.

Boekpublicatie / Expositie

Om 20u sluiten we de dag af met de presentatie van de boekpublicatie “De Geraardsbergse mattentaart: Histories”. In bakkerij De Vesten staan tal van lezingen, gesprekken en performances door schrijvers en kunstenaars op het programma.

De hele dag door loopt in de Dierkosttoren ook de bijbehorende expositie “De Mattentaart verbeeld(t)”, waarin werk van 20 hedendaagse kunstenaars ‘voorgeschoteld’ wordt, die aan de slag gingen met de taart der taarten.

Programma

10.30u Kapittelzitting – Broederschap van de Geraardsbergse Mattentaart | Stadhuis
11u Bellemanconcours, 1e roep | Markt
15u Bellemanconcours, 2e roep | Markt In aanwezigheid van Sven Ornelis (Joe FM)
17u Mattentaartenworp | Markt
20u Boekvoorstelling : De Geraardsbergse Mattentaart: histories. | Bakkerij De Vesten (Vesten 92, Geraardsbergen).

Doorlopend van 10 tot 18 uur: bakdemonstraties, expo “De mattentaart verbeeld(t)” in Dierkosttoren, voorstelling taartkaart met blindproeverij, streekproductenmarkt, mattentaartengidsen, reuzendans, kinderanimatie en een streepje muziek.

Meer informatie: Visit Geraardsbergen | toerisme@geraardsbergen.be | 054 43 72 89

Mattentaartentocht

Tot slot staat ook de jaarlijkse Mattentaartentocht van de Padstappers op het programma. Wandelaars ontdekken tijdens deze klassieker de mooiste plekjes van de streek. Starten kan tussen 7 en 15 uur, aan het Koninklijk Atheneum, Papiermolenstraat 103. Meer info: www.padstappers.be