Zottegem: Nieuwe eigenaar Sotto’s ontvouwt grootse plannen

Sotto's 8Zottegem, 08/04/2017: Gisterenavond stelde de nieuwe eigenaar van de Sotto’s Pieter Lambert zijn plannen voor. Een dancing zal het niet worden, maar met bedrijfsseminaries, modeshows, congressen en dies meer zit het er dik in dat de Sotto’s de komende jaren een belangrijke  rol zal gaan spelen in het evenementen-wereldje, in Zottegem én ver daarbuiten. “Hopelijk kunnen we de oorspronkelijke grandeur van de Sotto’s laten herleven als business event center”, klonk het bij Lambert die gisterenavond al onmiddellijk de daad bij het woord voegde. Zijn groots opgezette verjaardagsfeest was een meer dan geslaagde test.

Sotto's 5

Sotto’s Business Event Center

Pieter Lambert (36) kocht de Sotto’s vorig jaar. Zijn plannen met het gebouw waar heel wat Zottegemse geschiedenis aan kleeft, hield hij geheim, al leefde het vermoeden dat hij plannen had om de Sotto’s terug te openen. Dat het mooie gebouw als opslagplaats zou dienen voor zijn bedrijf Photonics – gespecialiseerd in het leveren en verhuren van professionele video- en audioapparatuur – werd immers door weinigen geloofwaardig geacht.

Sotto's 9

Gisteren kwam er dus eindelijk duidelijkheid en werd het vermoeden van velen bevestigd. De Sotto’s zal herleven als business event center en werd de voorbije maanden in die zin verbouwd. Er werd bevestigd dat er geen discotheek meer komt maar dat de bovenzaal met een capaciteit van 360 personen binnenkort in gebruik genomen wordt voor bedrijfsevents of particuliere feest-aangelegendheden en dergelijke.

Sotto's 6

Jos é Lapaige

Aan het ontvouwen van de plannen gingen maandenlange studies vooraf. Oorspronkelijk was er een lijst met een 200-tal aandachtspunten. Er werd overlegd met stadsbestuur en brandweer en ook de buurtbewoners werden vooraf gecontacteerd en ingelicht. Die laatsten werden in oktober vorige jaar uitgenodigd voor een buurtvergadering.

Gisterenavond was een select aantal mensen uitgenodigd voor het verjaardagsfeest van Lambert, dat dus een voorproefje zou worden van de plannen met de Sotto’s. Vooraleer hij het nieuwe logo op het publiek losliet bracht hij hulde aan Jos é Lapaige, de eerste eigenaar.

Sotto's 7

“Bij de opening in 1999 was Sotto’s een echte parel die als evenementenhal zijn tijd ver vooruit was”, klonk het. “Uit financi ële noodzaak werd echter het gebouw omgevormd tot een dancing die duizenden bezoekers lokte.

Sotto's 3

Grootse plannen

“Als nieuwe eigenaar hoop ik dat bedrijven en particulieren de weg vinden naar Sotto’s, om hier hun bedrijfsfeest, personeelsfeest, verjaardagsfeest of babyborrel te laten doorgaan. In het nieuwe business event center zorgen we voor een totaalbeleving, van drankjes naar hapjes tot compleet uitgewerkte events. De voorbije maanden hebben we daarom grondig verbouwd, we voorzien onze klanten te ontvangen in de vernieuwde bovenzaal vanaf einde juni.

Sotto's 4