Dag van de Aarde, een dag om stil te staan: Merelbeke 22 april GC ’t Groenendal.

DDL merelbeke dag van de aarde 2

Merelbeke,  13/04/2017: De dag van de Aarde is een moment om stil te staan bij de impact die we hebben op het milieu. Welke invloed heeft de consumptie op onze wereld? Hoe kan je bijdragen aan  een wereld waarin onze kinderen verder kunnen leven?

Dag van de Aarde, een dag om stil te staan.  

DDL merelbeke dag van de aarde 3

Persbericht: Regelmatig ga ik de boer op om het Low Impact verhaal te brengen of een workshop te begeleiden. Bedoeling is daarbij duidelijk te maken dat er heel veel manieren zijn om goed te leven met een kleinere impact.

Elk jaar vieren we op 22 april de Dag van de Aarde, een dag die mensen wil laten nadenken over hun consumptiegedrag en de invloed ervan op de aarde. Want de uitdagingen zijn groot en klimaatverandering heeft een effect op elke gemeente, elk land en elk continent. Om de grenzen van onze aarde op een ludieke manier onder de aandacht te brengen, pakt Merelbeke op 22 april uit met de comedyshow ‘De Smoestuinier’ van Steven Vromman.

Actie ondernemen

Merelbeke zet zich actief in om op lokaal vlak werk te maken van een duurzaam leven voor al z’n inwoners. Zo ondertekende de gemeente onlangs het Burgemeestersconvenant. Daarmee engageert ze zich om tegen 2030 40% minder CO2 uit te stoten en maatregelen te nemen om de negatieve gevolgen van de klimaatverandering te temperen. Acties kunnen groot of klein zijn, symbolisch of politiek, lokaal of internationaal, … Stap voor stap streven we naar CO2-reductie en het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelen.

‘De Smoestuinier’

Op de Dag van de Aarde kan je in GC ’t Groenendal terecht voor een comedyshow met een boodschap. In ‘De Smoestuinier’ gaat Low Impact Man Steven Vromman op zoek naar de smoezen die mensen gebruiken om hun pesticidegebruik goed te praten. Tegelijk geeft hij er op z’n eigen komische manier een draai aan, waardoor je niet anders kan dan ‘groen’ lachen.

DDL merelbeke dag van de aarde 1

Spreker Steven Vromman

Reduceer je ecologische voetafdruk – tips Consumeren voor 5 planeten is onhoudbaar, Steven Vromman (1960) is bekend geworden met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks van Canvas kon het publiek volgen hoe Steven zijn leven drastisch omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zijn avontuur is in meer dan vijftig landen uitgezonden. Steven Vromman brengt een meeslepend verhaal waar iedereen iets bij opsteekt. Het accent is onderweg verschoven van de concrete tips naar het grote verhaal rond transitie en veerkracht. Ondertussen is hij een van de meest gevraagde sprekers in het land en bedacht hij de ‘eco-comedy’, een originele vorm van Infotainment. Hij publiceerde 4 boeken en is tevens een invloedrijk opiniemaker in Vlaanderen. Een aanrader, zowel omwille van de inhoud als de vorm.

Praktisch
22 april om 20 uur

GC ’t Groenendal

Tickets kosten 5 euro (gcgroenendal@merelbeke.be of 09 210 35 80)

In samenwerking met VELT Scheldevallei