Jobbeurs in Zottegem

 

jobbeurs zottegemZottegem, 14/04/2017: Op vrijdag 21 april organiseert het ACV een jobbeurs inVormingscentrum De Schakel. Je kan er in contact komen met werkgevers, opleidingscentra en loopbaancentra.  

Op de jobbeurs kan je op één en dezelfde plaats al je contacten leggen die je op weg kunnen helpen naar een job of een opleiding. Niet het saaie gedoe om een hele dag voor je computer plaats te nemen, vacatures te bekijken en via mail te solliciteren. Maar een plaats die je mogelijkheden biedt om actief op zoek te gaan naar een job. Je kan er polsen naar de mogelijkheden die de standhouders jou kunnen bieden. Je kan er je vaardigheden in de kijker zetten tijdens een gesprek zodat je echt kans maakt op een job. De Zottegemse jobbeurs heeft zowel een aanbod voor werknemers, werklozen als studenten.

Aanbod voor werkzoekenden

Voor werkzoekenden zijn de vele standhouders die een job aanbieden zeer interessant. Neem tijdens een gesprek een actieve houding aan en bereid je vooral voor op het gesprek. Gewapend met een sterk cv maak je meer kans om een sterke indruk na te laten bij de werkgever of een standhouder die je in contact kan brengen met een potenti ële werkgever. Naast een aanbod aan jobs wordt er ook een aanbod aan opleidingen voorgesteld. Diverse consulenten kunnen je rondleiden in hun opleidingsaanbod. Het volgen van een opleiding kan immers de eerste stap zijn naar de weg die jou leidt naar een vaste job.

Aanbod voor werknemers

Ook voor werknemers is er een aanbod op de beurs. Overweeg je als werknemer de overstap te maken naar een nieuwe job dan kan je op de beurs solliciteren naar een nieuwe job. Er zijn ook loopbaancentra aanwezig. Zij kunnen je helpen om je competenties en kwaliteiten te leren benutten bij kans op promotie of functiewijziging. Bij hen kan je ook terecht als je uitgeblust geraakt of kampt met een burn-out. Door hun ondersteuning  kan je de draad weer opnemen en je loopbaan verder uitbouwen.

Aanbod voor studenten

Werkgevers  zijn ook op zoek naar studenten of scholieren om in het weekend of tijdens de vakantieperiode te werken met een studentenovereenkomst. Standhouders rekruteren op de jobbeurs studenten en scholieren. Heb je nog geen vakantiejob of studentenwerk gevonden?
Stel je kandidatuur op de jobbeurs en verdien zo een centje bij. Wist je dat de meeste jongeren al studentenwerk mogen aanvatten vanaf 15 jaar? Breng zeker je cv mee zodat je hem kan overhandigen aan de verschillende standhouders. Jobstudenten kunnen ook terecht voor informatie over hun rechten en plichten. Met deze informatie kom je perfect te weten welke invloed een studentenwerk kan hebben op belastingen, kinderbijslag , hoeveel of hoelang je mag werken…

Zoals elk jaar staat er  een infobalie centraal. Zij verwijzen je gericht door naar een standhouder, brengen je in contact met een consulent om je cv te laten nakijken… Je kan met al je vragen bij hen terecht. Hopelijk mogen wij je ook verwelkomen op deze job-, opleidings- en loopbaanbegeleidingbeurs.

Praktisch

Vrijdag 21 april van 14 uur tot 18.30 uur

Vormingscentrum De Schakel, Musselystraat 26
Gratis inkom