De smartphone verdringt de computer

nokia888

Algemeen, 14/04/2017:  Voor louter creatief gebruik zien we een langzame verschuiving van het gebruik van draagbare computers naar de gesofisticeerde smartphone. Deze handzame telefoons evolueerden naar een alles in een toestel met camera en ultrasnel datagebruik voor internet, e-mail en allerlei nuttige applicaties of apps.  

Het is zelfs zodanig ge ëvolueerd dat een draadloze verbinding met 4G langs de masten van de telecomoperators, in veel gevallen sneller is dan verbindingen langs telefoonlijn of coaxkabel. De evolutie gaat verder met de invoering van 5G, de volgende stap naar het ultrasnelle draadloze internet. Proximus voerde als een van de eerste Europese telecomoperatoren testen uit in de loop van 2016.

Inmiddels zetten de Noordse landen volop in op draadloos supersnel internet. Het Finse Elisa lanceert op 1 januari 2019 zijn 5G netwerk op frequenties binnen de 3,5 GHz. Zweden zal volgen en ook Frankrijk is klaar om nadien over te schakelen naar 5G.

FDS (foto: Nokia 888 concept phone)