Zottegem: Wegen vrij voor twee wielerdagen vol wedstrijden

ddl-de-ronde-paddestraat-velzeke-elite-heren-8

Zottegem, 26/04/2017: Met vier wielerafspraken op twee dagen tijd staat er op zondag 30 april en maandag 1 mei veel wielerbedrijvigheid op de Zottegemse sportkalender. Naar aanleiding hiervan wordt een uitgebreide reeks verkeersmaatregelen genomen om de wegen, verspreid over een vijftal deelgemeenten, vrij te maken voor al deze wielerwedstrijden. Hierna geven wij een overzicht ervan.  

° Zondag 30 april: Godveerdegem, Grotenberge en Bevegem

Vanuit caf é Driebunderhof in Godveerdegem worden in samenwerking met de WAOD op zondag 30 april wielerwedstrijden georganiseerd voor alle reeksen van deze wielerbond. Het vertrek (starts om 12u30, 14u15 en 16 uur) en de aankomst hebben telkens plaats ter hoogte van caf é Driebunderhof in de Langestraat. De omloop doet ook het grondgebied Grotenberge en Bevegem aan en gaat via de Gentsesteenweg, Parkstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan en Godveerdegemstraat terug naar de Langestraat. Met het oog op een veilig verloop van de doortochten zal er van 10 tot 18u30 in die straten niet op de rijweg mogen geparkeerd worden. Ook zal er vanaf 11u30 eenrichtingsverkeer ingevoerd worden in de Langestraat (alleen toegelaten richting Europaweg / rotonde), Gentsesteenweg (ventweg, richting Gentsesteenweg), Parkstraat (richting Grotenberge-kerk) en Grotenbergestraat (richting Zottegem-centrum).

° Ook zondag 30 april in Sint-Maria-Oudenhove

Na de openingsrit op zaterdag in en rond Opbrakel zakken op zondag 30 april de inrichters voor de tweede rit van de driedaagse interclubwedstrijd Ster der Vlaamse Ardennen voor juniores af naar Sint-Maria-Oudenhove, met start om 14u30 en aankomst in de Faliestraat ter hoogte van caf é ’n Haze. De renners krijgen dan volgend parcours van 12,5 km (deels ook over grondgebied Lierde en Brakel) voorgeschoteld en moeten dit acht keer afleggen: Faliestraat, Pijperzele, Spende, Caudenberg, Eikenmolen, Lammerstraat, Bontestraat, Vijfstraat, Vossenholstraat, Elverenberg, Kasteeldreef, Meierij, Groenstraat, Berendries, Brakelstraat, Sint-Hubertusplein en terug Faliestraat. In deze straten (of het stuk ervan dat deel uitmaakt van de omloop) zal er dan van 12u30 tot 18 uur parkeerverbod zijn. Ook zal er (vanaf 13u30) eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Faliestraat (deel tussen Ten Ede en Pijperzele, alleen toegelaten richting Bontestraat), Hazestraat (richting Bontestraat), Lammerstraat (richting Bontestraat), Vijfstraat (richting Vossenholstraat) en Vossenholstraat (richting Elverenberg).

° Maandag 1 mei: tweemaal in Erwetegem

Voor de slotdag van de driedaagse Ster der Vlaamse Ardennen wordt ’s anderendaags, maandag 1 mei, afspraak gemaakt in Erwetegem waar eigenlijk twee ritten op het programma staan. In de voormiddag betreft het een ploegentijdrit met eerste start om 10 uur aan zaal De Gilde (starts om de twee minuten) en aankomst bovenaan de Klemhoutstraat. Het parcours van 7,6 km (deels ook over grondgebied Herzele) gaat via de Wijnhuizestraat, Pijpketel, Armstraat, Vinkenhoek, Luiveld en Potaardestraat naar de Klemhoutstraat. In deze straten zal reeds vanaf 8 uur (tot 12 uur) parkeerverbod gelden en vanaf 9 uur zal daar ook geen verkeer meer toegelaten zijn (in geen van beide richtingen). In de Krassestraat, Rodestraat, Gaverland (deel tussen Luiveld en Smissenhoek) en Klemhoutstraat (tussen Pijperzele en Potaardestraat) zal alleen plaatselijk verkeer mogen.

’s Namiddags moet in een gewone wegrit, met start om 15u30 aan zaal De Gilde en aankomst in de Smissenhoek t.h.v. huisnummer 40, achtmaal volgende omloop van 10 km (deels ook over grondgebied Lierde) afgelegd worden: Smissenhoek, Kloosterstraat, Sint-Pietersplein, Kattenberg, Ragestraat, Engelstraat, Ten Ede (over spoorwegbrug), Klemhoutstraat, Pijperzele, Langestraat, Stuivenberg, Waesberg, Gaverland en terug Smissenhoek. In deze straten (of het stuk ervan dat deel uitmaakt van voormeld parcours) zal er van 13u30 tot 18u30 niet mogen geparkeerd worden, alsook niet in het gedeelte van de Wijnhuizestraat tussen Smissenhoek en Krassestraat. In het gedeelte van de Smissenhoek tussen Gaverland en Kloosterstraat zal er al vanaf 10 uur parkeerverbod zijn. Tevens zal er eenrichtingsverkeer van toepassing zijn (vanaf 14u30) in de Smissenhoek (deel tussen Gaverland en Ragestraat, alleen toegelaten richting kerk), Sint-Pietersplein (richting Kattenberg/Erwetegemstraat), Kattenberg (richting Ragestraat), Engelstraat (richting Ten Ede) en Klemhoutstraat (richting Pijperzele).        (C.C.)