Culturele roadtrip doorheen Amerika met Harmonie Erpe

Affiche st cecilia - An American History A5

Erpe, 29/04/2017: Op 12 en 13 mei maakt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Erpe een culturele roadtrip doorheen een belangrijk stukje muziekgeschiedenis, met Amerika uit de 19de eeuw als gids. (PDV)

In 2016 waagde de harmonie van Erpe zich nog aan opzwepende songs uit grote en kleine musicals met Can Can Spectacular. Voor deze editie stelde de harmonie opnieuw een avondvullend programma samen, deze keer met het Amerika uit de 19de eeuw als gids.

De harmonie, onder leiding van Bob Van Der Strieckt, neemt u mee langs enkele belangrijke historische gebeurtenissen uit die tijd; met muziek ontstaan bij de slaven die vanuit Afrika naar Amerika gebracht werden, het harde leven op de katoenvelden, opzwepende ritmes die sfeer oproepen bij de goldrush en het begin van de industri ële revolutie, de politieke strijd tussen Noord en Zuid en het leven in de High Mountains.

Met Tom De Man opnieuw als gastzanger, Elisabeth Hermans als solist, en koor Amici Cantores uit Lede!

Praktisch

Beide concerten starten om 20u en vinden plaats in GC De Volkskring Lede. Tickets kosten €14, €7 voor wie jonger is dan 12 jaar. Je kan tickets online bestellen via www.tinitiatief.be. Alle info over de harmonie vind je op www.harmonie-erpe.be.
Affiche st cecilia - An American History A5