CD&V buurtbabbel in Sint-Maria-Oudenhove bracht veel volk op de been. Nieuws : Sint-Hubertusplein wordt opgeknapt en het dak van de Sint-Antoniuskapel wordt gerepareerd.

cd&v IMG_4929.jpg

Zottegem, 07/05/2017 – Vandaag nodigde CD&V de buurtbewoners uit voor een babbel met haar mandatarissen. Daar kwam veel volk op af. De lokale bestuursleden werden voorgesteld en de belangrijkste aandachtspunten werden besproken. In Oudenhove is dat de verkeersveiligheid en de staat van de straten. Verschillende straten kregen een nieuw wegdek, zelfs nieuwe riolering. De bewoners van de Hazestraat en de Hongerstraat zullen zich dat nog goed herinneren. Voor kinderen werden de doorsteekwegen, doorheen de velden, verstevigd met houtschilfers, zodat ze proper en droog, maar vooral veilig en plezant naar de lagere school kunnen stappen… (CN) 

guido IMG_4988.jpg

Er wordt nog maar eens gehamerd op de snelheid in de schoolomgeving. Dat is maximaal 30 per uur. De bouw van een gecontesteerde seniorenresidentie in de omgeving  (Bonte) blijft een aandachtspunt dat de partijleden opvolgen. In het Kloosterbos werden de kaprijpe populieren vervangen door 5000 jonge bomen. In totaal komt er meer dan 12000 m ² bos bij.

cd&v IMG_4975.jpg

Natuurlijk werden ook de vrijwilligers in de bloemetjes gezet. Ze organiseerden bijvoorbeeld een kaasavond en een zwerfvuilactie.

cd&v IMG_4970.jpg

En er zijn nog werken op til. Zo zal eindelijk het dak van van de beroemde Sint-Antonius-kapel worden aangepakt, zodat dit culturele erfgoed niet verder beschadigd geraakt. In de schoolomgeving gaan de voetpaden nog verbreed worden, voor meer veiligheid. En ook het Sint-Hubertusplein krijgt een opknapbeurt. Daar zal het asfalt worden vervangen, de beplanting worden herbekeken en worden er extra vuilbakken geplaatst.

cd&v gezinsdag 2017 banner_website_gezinsdag_0.jpg

Op 10 juni trekken de partijleden en sympathisanten naar de gezinsdag in Plopsaland De Panne. De afsluitende woorden vatten samen waar de partij voor staat: “Wij”.

Nadien was er tijd voor een babbel met de bestuursleden. Er werd niet rond de pot gedraaid. Ook de burgemeester, Jenne De Potter, die aanvankelijk discreet op de achtergrond bleef, kreeg enkele vragen te verwerken. Dat leverde direct het nodige vuurwerk op. Het was ook het signaal dat het tijd werd voor een frisse pint.

cd&v IMG_4949

Toen deze verslaggever een uur later nog eens langs kwam, zat er nog steeds een pak volk na te praten. Bestuurslid Leen Goossens slaakte een diepe zucht en vertelt: “Er zijn vandaag zoveel activiteiten in de buurt (Open Werven Dag, Rommelmarkt in St. Goriks) dat het afwachten bleef hoeveel mensen zouden komen. Dat waren er uiteindelijk meer dan verwacht.” De politica kijkt tevreden terug op de buurtbabbel.

(CN)