Sopraan Mira Jochems en gitariste Rapha ëlla Smits in Kunstencentrum Berg 30 in Balegem

 

Balegem, 07/05/2017 – Op donderdag 25 mei om 20u brengen mezzo-sopraan Mira Jochems en gitariste Rapha ëlla Smits in het Kunstencentrum Berg 30 in Balegem werken van Manuel Maria Ponce, Federico Mompou, Joaquin Rodrigo, Chueca y Valverde, Antonio Jimenez Manjon en Federico Garcia Lorca. Kom genieten van een topavondje muziek. Het Kunstencentrum Berg 30 Balegem heeft alweer een ijzersterk aanbod. (R17)  

 

Mira Jochems

Mira Jochems groeide op in een warm en kunstzinnig nest. Als kind volgde ze piano bij Urbain Boodts en zong ze in het Kinderkoor van de Vlaamse Opera te Antwerpen. Later studeerde ze eerst af aan het Lemmensinstituut te Leuven als regentes muzikale opvoeding en behaalde daarna aan het IMEP in Namen haar bachelor-diploma in piano met glans.

Intussen werd het haar duidelijk hoe belangrijk zang voor haar was en verdween piano naar de achtergrond. Met haar engagement in verschillende koren, schoolde ze zich verder tot zangeres. Ook solo vervolgde Mira haar muzikale weg: naast diverse masterclasses in binnen- en buitenland verdiepte ze zich in Parijs in de zangkunst, waar ze tot op heden gecoacht wordt door Veronica Onetto.

In de zomer van 2014 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan de Luzerne Festival Academie als alto 8 in een groots werk van Luciano Berio, getiteld Coro, voor 40 solisten en 40 instrumentisten onder leiding van Sir Simon Rattle.

dd

In het najaar van datzelfde jaar startte ze een duo gitaar-zang met de gerenommeerde Rapha ëlla Smits, in een programma romantische en 20ste -eeuwse muziek. Mira Jochems combineert het freelance zingen met een deeltijdse job in het Steineronderwijs.

Rapha ëlla Smits is reeds meer dan 40 jaar een vaste waarde op de internationale concertpodia, muziekfestivals en radio- en tv-programma’s. Zij geniet een grote faam als begeesterende pedagoge, is verbonden aan het Lemmensinstituut te Leuven en geeft ook regelmatig meestercursussen in West- & Oost-Europa, in Noord- & Zuid-Amerika en in Japan.

Tickets kosten 15 euro, leden Kunstencentrum Berg betalen 10 euro. Info en tickets: theater.leenpersijn@telenet.be, 09/ 360 39 25, www.leenpersijn.be. (R17, Foto’s Uit in Vlaanderen)