Tweede fase  renovatie Marktplein Sint-Lievens-Houtem start op 15 mei

1Sint-Lievens-Houtem, 07/05/2017 –  De schepen van Openbare werken Tim De  Knyf deelt mee dat op maandag 15 mei 2017, de aannemer start met het derde deel, van de tweede fase van de werken aan het Marktplein.  Hiervoor wordt de N462 ter hoogte van de Paardenmarkt afgesloten. Onder voorbehoud van onvoorziene en weersomstandigheden zal de Paardemarkt een 6-tal weken afgesloten zijn.  

De omleidingen zullen  gebeuren  via Nederweg / Keiberg en Hauwerzele / IJshoute / N42 (‘Vosken’) / Oombergen.

1

Om de bereikbaarheid van de handelaars te optimaliseren, zal de gemeente tegen de start van deze fase, een tijdelijke parking aanleggen ter hoogte van Paardemarkt 23. Op deze parking geldt kort parkeren, evenals op  het Marktplein is ook  kort parkeren toegestaan. Dat wil zeggen dat er van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur max. 2 uren mag geparkeerd worden. Indien er vastgesteld wordt dat parkeerschijven worden herhaald in tijdsduur, zullen er maatregelen genomen worden.

Een andere parking in de nabijheid van de handelszaken in het centrum, is parking Hofkouter. Daar is langparkeren is toegestaan.

Buslijnen

Het afsluiten van de Paardemarkt heeft ook gevolgen voor de routes van de buslijnen:

2

Lijn 92 blijft de huidige omleiding volgen. Lijn 49 zal rijden via Wettersesteenweg — Nederweg — Keiberg — Dries en Fabrieksstraat. Lijnen 46 en 47 zullen rijden via Wettersesteenweg — Nederweg — Keiberg — Dries — Fabrieksstraat — Markt en Polbroek.

De eenvoudigste manier  om uw route te plannen is via:  https://www.delijn.be/nl/routeplanner. De Lijn heeft ook een gratis app zodat u via smartphone of tablet de route kan uitstippelen.

Flyers

22

Alle betrokken handelaars ontvangen volgende week een pakket flyers voor de communicatie naar hun klanten. Als bijlage vindt u ook een schematisch overzicht op kaart van deze fase. (HDK, Kaarten Gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem)