Kamperen aan de Oudenaardse Donkvijver: Gemeentebestuur heeft oplossing voor ‘Kompascamping’

oudenaarde
Oudenaarde, 24/05/2017 – Burgemeester  Marnic De Meulemeester legt de lat hoog. De stad blijft zoeken naar een oplossing om de recreatie rond deze site verder te ontwikkelen. Is er een oplossing in zicht?  
Roompot-logo.jpg
Persbericht: Als eigenaar van de terreinen van de vroegere Kompascamping aan de Donkvijver, is het stadsbestuur van Oudenaarde zowel voor als achter de schermen steeds blijven verder werken aan de ontwikkeling van recreatief verblijf op deze site.
De stad heeft in Roompot Vakanties nu een ervaren en betrouwbare partner gevonden die enthousiast is om deze ambitie mee uit te werken.
Roompot is een van de grootse Europese vakantieaanbieders en beheert meer dan 200 vakantieparken in o.a. Frankrijk, Nederland, Duitsland, Denemarken en Belgi ë.
Burgemeester Marnic De Meulemeester: “Hoewel sommigen twijfelden aan de haalbaarheid van onze toekomstplannen voor de Donk-omgeving, zijn wij als bestuur blijven volharden en hebben we de lat hoog gehouden. Het feit dat zo’n grote speler nu mee de schouders wil zetten onder ons project, toont aan dat onze visie wel degelijk de juiste is gebleken. Roompot Vakanties is voor ons ook geen onbekende partner: in 2016 werkten we al succesvol samen rond een pop-up camping aan de Donk tijdens het Ronde van Vlaanderen-weekend.”
Na een open oproep door de stad, diende Roompot Vakanties nu een uitgewerkt masterplan in voor de ontwikkeling van het hele gebied.
In een eerste fase zou de kandidaatstelling gaan over de bouw van zo’n 100 vakantiehuisjes, de aanleg van vaste plaatsen voor mobilhomes en ook de ontwikkeling van meer dan 30.000 m2 groenruimte.
“Veel concrete informatie kan ik momenteel nog niet geven, aangezien we deze kandidaatstelling nog uitgebreid zullen bespreken in de Gemeenteraad van juni.” zegt burgemeester De Meulemeester. “Wel lijkt het mij overduidelijk dat dit een enorme boost kan betekenen voor het verblijfstoerisme in de Vlaamse Ardennen, niet enkel ’s zomers maar ook tijdens de wintermaanden. Ook de positieve impact op onze lokale economie mag niet onderschat worden. Tenslotte kan ik wel al onthullen dat de stad en Roompot op één lijn zitten wat betreft de duurzaamheid van het project: beide partners hebben bijvoorbeeld bijzondere aandacht voor de biodiversiteit, een groene omgeving en faciliteiten voor fietsers.”
Eerder slaagde de stad er ook al in andere investeerders aan te trekken, met recent nog de aanleg van een waterski-kabelbaan door ‘The Outsider’. Zelf plant het stadsbestuur nog dit jaar de volledige heraanleg van de speeltuin op het terrein.
(J. Didier)

 

 

 

X