Alle eieren zijn gelegd: ’t Creatief Huizeken te Langemunte sluit definitief de deuren

creatief huizeken IMG_20170524_142954.jpg maurice 2.jpg

Lierde, 25/05/2017 – De eigenzinnige  hobby- en geschenkenwinkel in  Langemunte (Lierde) sluit de deuren,… en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Hier vond je wat elders niet te vinden was. Het ideale moment om nog eens langs te gaan? Wees er dan snel bij. Vanaf 28 mei en iedere zondag van juni zijn er  ‘uitverkoopzondagen’ telkens van 13.00 u. tot 17.00 u. De Beiaard sprak met de eigenaars.  

creatief huizeken IMG_20170524_134905.jpg kippen

Samen met ‘Maurice’ is na lang nadenken de knoop doorgehakt — ‘alle eieren zijn gelegd’ en ’t Creatief Huizeken te Langemunte 63 te 9570 Lierde – ‘een begrip’ in de regio en synoniem met ‘creatieve duizendpoot’ – gooit na meer dan 20 jaar activiteit de deuren definitief dicht op het einde van de maand juni. De ‘core-bussines’ van de zaak was het inrichten van workshops rond alles wat ook maar een beetje met creativiteit te maken had, zowel thuis als op locatie bij verenigingen. Daarnaast voorzag de winkel ook in een gevarieerd aanbod van creatieve en originele geschenken die je bijna nergens anders kon vinden.

Hoe je vrije tijd op een zinvolle manier invullen? En konden we ‘in een boerengat’ ergens in een klein straatje van het landelijke Lierde wel een initiatief opstarten en leefbaar houden om aan die vraag tegemoet te komen? Wat ooit begon als een persoonlijke hobby van Caroline liep al vanaf de opstart snel ‘uit de hand’. Het gaf aan dat er wel degelijk nood was aan dit soort initiatieven die mensen bij elkaar brengen om samen creatief met begeleiding aan de slag te gaan. Al snel werd duidelijk dat ’t Creatief Huizeken het spreekwoordelijke ‘gat in de markt’ gevonden had. Vandaag blikken we terug op mooie uitdagingen en schitterende jaren. Maar ook jaren waarin hard werken ons deel was.

De voldoening om allerlei mensen, met soms heel weinig zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen, na een workshop naar huis te zien gaan met een mooi zelfgemaakt werkstuk: dat blijft onze mooiste herinnering. Meermaals gaf dit gegeven ons een nog ‘sterkere drive en een nieuw elan’ om er de volgende keer nog wat meer energie in te stoppen. Op die manier konden we er telkens opnieuw zelf heel veel voldoening en plezier in vinden. Dankzij een enthousiast cli ënteel en vele mensen die ons appreciatie toonden, konden wij dit verhaal meer dan 20 jaar volhouden.

Wat ons bovendien zeker bijblijft zijn onze openhuis – en opentuindagen. Het waren leuke en intense momenten waarbij we samen met een collega/vriend florist (Hedera), soms een volledig lege zaal als tuin gingen inrichten en daarin onze werkstukken voor het volgende werkjaar of seizoen toonden. De reacties van vele mensen, de warme vriendschap die we konden beleven — het zijn eveneens mijlpalen waar we met plezier op terugkijken.

Toch was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Als zelfstandige moet je ook voortdurend een heel pakket administratieve taken afwerken; ervoor zorgen dat de fiscale druk die in Belgi ë vrij hoog ligt je zaak niet onderuit haalt; allerlei onverwachte kosten die opduiken of investeringen die nodig blijken, inschatten op het juiste moment…

Maar momenteel hebben we andere plannen – we willen het iets rustiger aan gaan doen. Caroline kan haar creativiteit opnieuw kwijt in haar nieuwe job bij de confiserie- en snoepgroothandel Bogaert — De Smet in Zottegem. Daar maakt ze met allerlei snoepjes en vormen snoeptaarten die van daaruit de weg vinden naar heel wat winkeltjes en winkelketens over heel Belgi ë.

Intussen gaan wij tijdens onze laatste openingsmaand onze resterende voorraad uitverkopen met kortingen van -30 tot -70%: geschenken voor allerlei gelegenheden, sfeervolle verlichtingsaccenten, haak- en breiwol, allerlei creatieve hobbymaterialen, verven, benodigdheden voor juwelen, kunstbloemen en floristenbenodigdheden…
Je bent bij ons steeds vrijblijvend welkom op woensdag van 13.30 u. tot 18.30 u. en zaterdag van 13.00 u. tot 17.00 u. of na telefonische afspraak op een ander moment via 0497/717347.

Bovendien houden wij vanaf 28 mei en iedere zondag van juni onze ‘uitverkoopzondagen’ telkens van 13.00 u. tot 17.00 u.