Nieuwe deelfase werken Marktplein – afsluiten Polbroek vanaf 29 mei 2017 en open-werfdagen op 16 en 17 juni 2017

marktplein polbroek.png

Sint-Lievens-Houten, 25/05/2017 – Afsluiten Polbroek.  Maandag 29 mei start de aannemer met het vierde deel van de tweede fase. Hiervoor wordt de N462 ter hoogte van de Polbroek afgesloten. De werken lopen tot aan Polbroek 11. De Paardemarkt blijft nog verder afgesloten. (HDK)  

marktplein polbroek Flyer_openwerfdagen

De omleidingen zullen lopen enerzijds via Letterhoutem Nederweg en Keiberg (voor centrum en parking Hofkouter) en anderzijds via Bruisbeke, Houtemstraat, N42 tot aan Vosken en via Oombergen (voor Polbroek, Espenhoek, Vosken …).  Doelstelling is om tegen het bouwverlof (7 juli) alle wegen terug berijdbaar te hebben, hopelijk reeds met de definitieve verharding.

Parkeergelegenheid

Ter hoogte van Paardemarkt 23 is er een tijdelijke parking gecre ëerd om de handelszaken beter te bereiken. Op deze parking geldt kortparkeren. Dat wil zeggen dat er van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur max. 2 uren mag geparkeerd worden. Een andere parking in nabijheid van de handelszaken in het centrum, is parking Hofkouter. Daar is langparkeren is toegestaan.

Omleidingen bussen De Lijn

Het afsluiten van de Paardemarkt en Polbroek heeft ook gevolgen voor de routes van de buslijnen.
Lijn 92 blijft de huidige omleiding volgen.
Lijn 49 zal rijden via Wettersesteenweg — Nederweg — Keiberg — Dries en Fabrieksstraat.
Lijnen 46 en 47 zullen vanaf Mgr. Meulemanstraat rijden via Hauwerzele – IJshoutestraat – IJshoute – N42 Europaweg – aan het Vosken naar Steenweg op Aalst om verder op de reisweg richting Hillegem te hernemen.

Open-werfdagen vrijdag 16 en zaterdag 17 juni

Kom naar de open-werfdagen op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni. Ter hoogte van het gemeentehuis staat een tentje met informatie over het project. Om 14, 15 en 16 uur is er een begeleide rondleiding voorzien.  Aclagro voorziet ook een jobstand. Interesse in een job in de wegenbouw? Kom dan zeker langs!

HDK