Oosterzele: Lotte Rotman en S ébastien Grignard nieuwe Belgische kampioenen bij de junioren

111

Oosterzele, 29/05/2017 – Gisteren werd op Oosterzeelse wegen het Belgisch Kampioenschap voor junioren gereden. Lotte Rotman en  S ébastien Grignard kroonden zich tot winnaars. Onze reporter Rudy Schietecatte was uiteraard ter plaatse. Lees  zijn uitgebreid verslag hierna. (RS)

BK Vrouwen

Lotte Rotman  wint  massasprint

sized_1-RUDY5660.JPG

 

De Dames juniores moesten 70 kilometer afleggen, 7 ronden van 10 kilometer. Met 38 verschenen ze aan de start.

Eerste aanval

Bij het ingaan van de tweede ronde kregen we een aanval van Ditte Lenseclaes, maar zij werd teruggeslagen door een val. Niet lang daarna kregen enkele rensters het moeilijk en werden gelost: Janika Vervaeke, Laura Hendrikx en Brenda Van Goethem.

sized_1-RUDY5592

36,3 kilometer na 1 uur wedstrijd

Met nog vijf ronden wedstrijd voor de boeg was er een aanval van twee rensters: Tine Rombouts en Ines Malfait. Ze namen 11 seconden voorsprong, maar ook deze ontsnapping werd  teniet gedaan. In het eerste uur hebben de rensters 36,3 kilometer afgelegd.

sized_1-RUDY5427

Glacia Dhont ontsnapt

Met nog 3 ronden wedstrijd  kregen we een kopgroepje van 3 rensters: Glacia Dhont, Ditte Lenseclaes en Yana Schepers, maar ook zij  waren niet bestand tegen een jagend peloton. Daarna probeerde Glacia Dhont het opnieuw. Ze nam  een bonus van 9 secondenen haar voorsprong groeide zelfs uit tot 17 seconden.

sized_1-RUDY5577

Ditte Lenseclaes en Luca De Langhe zetten zich met nog twee ronden te gaan op de kop van het peloton dat zo tot op enkele seconden van de koploopster Glacia Dhont naderde. Ze werd gegrepen.

sized_1-RUDY5587

Alana Castrique probeert

Na de hergroepering volgde er al snel een nieuwe aanval, van Alana Castrique deze keer. Ze nam 20 seconden, maar het peloton liet niet begaan  en liep onder leiding van Shari Bossuyt beetje bij beetje in.

sized_1-RUDY5660

 

Massasprint

Jinse Peeters probeerde de laatste kilometer nog tevergeefs het peloton te ontlopen, maar we kregen een massaspurt. Lotte Rotman haalde het voor  Jinse Peeters en Shari Bossuyt.

sized_1-RUDY5715

Uitslag

1 Lotte Rotman — 2 Jinse Peeters — 3 Shari Bossuyt — 4 Marthe Truyen — 5 Marjon Claus — 6 Sarah Michielsen-Stevens — 7 Cloe Goossenaerts — 8 Aiko Uyttenhove — 9 Alana Castrique — 10 Ines Malfait.

sized_1-RUDY5705

 

BK Mannen

S ébastien Grignard  sterkste van kopgroep

sized_1-RUDY6570.JPG

 

De heren moesten 13 ronden van 10 kilometer afleggen, goed voor een totaalafstand van 130 kilometer.

 

Eerste aanvallen

De eerste aanval van de dag kwam van  Brent Govaerts, Jens Du Four en Antoine Minet. Hun poging rekte echter niet ver, ze werden snel teruggegrepen.  Daarna probeerde Brent Van Mulders weg te raken, maar ook zijn poging strandde.

sized_1-RUDY5835

Drie renners op kop

Na een half uur koers was er een aanval van vier renners: Wannes Geldhof, Wesley Vercamst, Bryan Vercruysse en Cyril Michotte. Ze namen 18 seconden. Wannes Geldhof moest zijn medevluchters echter al snel laten gaan. Na 20 kilometer wedstrijd hadden we zo drie renners op kop, het peloton volgde op 10 seconden.

sized_1-RUDY6033 (1)

Algemene hergroepering en aanval pistier

Na een algemene groepering waagde de pistier Nicolas Wernimont zijn kans, Yenti Bekaert en Louis Blouwe sloten zich aan bij zijn poging. Ook Florian Vermeersch, Ilan Van Wilder en Jens Vanoverberghe hingen hun wagentje aan de nieuwe kopgroep.

Doch, ook deze pogingen waren tevergeefs want na 30 kilometer was alles te herdoen. Weg geraken en weg blijven op een vlak  parcours is immers niet gemakkelijk.

sized_1-RUDY6102

Nieuwe aanval

Na de hergroepering kwam er al snel een nieuwe aanval, van Ilan Van Wilder, C ériel Desal en S ébastien Grignard. In de achtergrond probeerden 4 renners naar de 3 leiders toe te rijden: Kamiel Bonneu, Siebe Wuyts, Lars Collie en Tom Paquot.

De vier slaagden niet in hun opzet en werden gegrepen door het peloton. Ondertussen fietsten de drie leiders een voorsprong van 53 seconden op het peloton bij elkaar.

 

Tegenaanval

Met nog 90 kilometer wedstrijd gingen  7 renners in de tegenaanval: Levi Jacobs, Stef Loos, Thomas Naudts, Luca Van Boven, Aaron Stockx, Jean-Emiel Tack, Johan Vincent en Breny Van Mulders.

Er ontstond zo een breuk in het peloton. De 7 tegen-aanvallers werden  gegrepen. En nadien hadden de drie leiders nog slechts 15 seconden voorsprong. Een nieuwe hergroepering was het gevolg.

sized_1-RUDY5729

 

Twee nieuwe leiders

Sooi Wuyts en S ébastien Dethier probeerden daarna uit de greep van het peloton te blijven en in hun zog probeerden drie renners hetzelfde: Mauro Verwilt, Lars Lievens en Kelvin Cockaert.

De 2 leiders hadden 15  seconden voorsprong op de 3 achtervolgers en 35 seconden op het peloton. De drie achtervolgers werden gegrepen, maar Wuyts en Dethier bleven aan de leiding. Eerst met 25 seconden voorsprong, daarna  zelfs uit tot 51 seconden.

Aanval, na aanval

Raoul Decraene ging in de tegenaanval, maar werd gegrepen door het peloton dat een pak sneller was gaan fietsen. Hierdoor volgde nog maar eens een hergroepering. In de 2 eerste uren van de wedstrijd hebben de renners 85 kilometers afgelegd.

7 renners deden een nieuwe aanvalspoging: Yorgo Baeyens, Alexander Verbist, Jens Vanoverberghe, Wesley Vercamst, Dayvin Lievens, Robin Radoux en Felix Dopchie. 6 renners gingen in de tegenaaval: Brent Govaerts, Joren Thys, Bjorn Vandebeeck, Mauro Cappelle, Loran Cassaert en S ébastien Grignard.

sized_1-RUDY6193

13 leiders

We kregen 13 leiders, het peloton telde een achterstand van 20 seconden. Yorgo Baeyens was ondertussen uit de kopgroep verdwenen. De 12 leiders fietsten  een voorsprong van 28 seconden bij elkaar.

Vijf renners probeerden  tevergeefs naar de 12 toe te rijden: Kiano Brusseleers, Seppe Coveliers, Jesper Walraed, Bastien Dethier en Tom Paquot. Het peloton volgde op 46 seconden. De 12 renners gingen  de laatste ronde in met een bonus van 58 seconden.

sized_1-RUDY6570

Sprint in kopgroep

Tijdens de laatste vijf kilometer waren er verschillende  aanvals pogingen in de kopgroep. S ébastien Grignard toonde zich de beste na een langgerekte sprint en werd zo  de nieuwe Belgisch Kampioen bij de junioren.

Loran Cassaert was  2de en Wesley Vercamst leekt brons te pakken, maar na de foto-finish nam Robin Radoux  zijn plaats in.

sized_1-RUDY6633

Uitslag

1 S ébastien Grignard — 2 Loran Cassaert — 3 Robin Radoux — 4 Wesley Vercamst — 5 Jens Vanoverberghe — 6 Alexander Verbist — 7 Bjorn Vandebeek — 8 Joren Thys — 9 Felix Dopchie — 10 Dayvin Lievens.

sized_1-RUDY6624

(Schietecatte Rudy)

 

X