Bijna kermis in Zottegem: foorkramers komen aan, bussen verhuizen en spiegeltent op de markt

PDV_Sinksenkermis 4

Zottegem, 29/05/2017 — Zoals ieder jaar staat tijdens het komende lange pinksterweekend in het Zottegemse stadscentrum alles opnieuw in het teken van de Sinksenfoor. Zoals gewoonlijk gaat deze kermis echter ook gepaard met een aantal speciale maatregelen en verkeersregelingen, waarvan sommige reeds vanaf dinsdag 30 of woensdag 31 mei van toepassing zijn. (C.C.)

PDV_Sinksenkermis 2D

– Foorkramers nemen het stadscentrum in:

Naar aanleiding van de aankomst van de foorkramers en met het oog op de aanwijzing van hun standplaatsen en de inrichting van de Sinksenfoor — deels op de Heldenlaan (+ parking D. Van Den Bosschestraat) en deels aan het autobusstation in de Van Aelbrouckstraat — zal er woensdag 31 mei op en in de omgeving van beide voornoemde locaties een tijdelijk parkeerverbod ingaan.

Vanaf ’s ochtends om 6 uur mag er niet meer geparkeerd worden op het plein aan de standplaatsen van de lijnbussen in de Van Aelbrouckstraat en ook niet op de tegenovergelegen parkeerplaatsen op de rijweg tussen de Kleine Nieuwstraat en Kazernstraat. In de Heldenlaan (middenberm + rijbanen) en op de parking aan het Kasteel van Egmont (kant D. Van Den Bosschestraat) mag er vanaf woensdagnamiddag 31 mei om 16 uur niet meer geparkeerd worden.

In de Kasteelstraat (volledig) en Graaf van Egmontstraat wordt van dinsdag 30 mei om 0.00 uur tot woensdag 7 juni om middernacht het eenrichtingsverkeer opgeheven en verkeer in beide richtingen toegelaten. Om dit vlot te laten verlopen, zal er tegelijk een parkeerverbod gelden in het benedengedeelte van de Kasteelstraat (vanaf de Neerhofstraat) en de Graaf van Egmontstraat. In de Stationsstraat zal er niet mogen geparkeerd worden van zaterdag 3 juni om 16 uur tot maandag 5 juni om middernacht.

– Autobusstation in Broeder Mareslaan:

Om plaats te maken voor kermisattracties verhuist het autobusstation aan de Van Aelbrouckstraat van dinsdagmorgen 30 mei om 0.00 uur tot woensdag 7 juni om middernacht naar de achterkant van het (trein)station waar voor de bussen standplaatsen en haltes zullen voorzien worden in de Broeder Mareslaan langs de kant van de basisschool Graaf van Egmont. Daarom zal daar in het gedeelte van deze straat tussen de Lyceumstraat en Ooststraat voor andere voertuigen langs weerszijden een parkeerverbod gelden.

PDV_Kermis nieuwe plaats

Tevens zal er eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in het gedeelte van de Broeder Mareslaan tussen de Lyceumstraat en Grotenbergestraat (alleen toegelaten richting Grotenbergestraat), in het gedeelte van de Welzijnstraat tussen de Lyceumstraat en Grotenbergestraat (richting Ooststraat / Grotenbergestraat) en in de Lyceumstraat (richting Broeder Mareslaan).

PDV_Sinksenkermis 5

– Spiegeltent op het marktplein:

Net als vorig jaar zal er tezamen met de Sinksenfoor ook nu op de Markt een spiegeltent opgesteld staan. Verleden jaar nam Rotaryclub Zottegem dit initiatief ter gelegenheid van zijn 35-jarig bestaan. Ditmaal gaat deze serviceclub weer de nostalgische toer op om 100 jaar Rotary Foundation te vieren. Zoals wij eerder al schreven, was eerst voorzien — naar verluidt om een horeca-uitbater zijn zin te kunnen laten doen — dat de spiegeltent een plaats zou krijgen op het gedeelte van het marktplein tussen het standbeeld van Egmont en de verbinding Heldenlaan – Hoogstraat, rechtover het stadhuis dus.

13178963_10153472326207541_8854520869540532806_n

In de collegezitting van 18 april stemde het stadsbestuur echter in met een nieuw voorstel van Rotaryclub Zottegem om de tent toch op te stellen zoals vorig jaar, weliswaar meer naar de kerk toe en met het vierkante gedeelte dat met de eigenlijke spiegeltent verbonden is en dat als in- en uitgang dienst doet, maximaal geori ënteerd richting stadhuis. Omwille van deze installatie en de festiviteiten zal de rijbaan voorlangs de kerk van vrijdag 2 juni om 16 uur tot maandagnacht 6 juni om 0u30 voor het verkeer afgesloten worden ter hoogte van de hoek met de Stationsstraat. Tegelijk zal in het gedeelte van de Trapstraat tussen Zavel en Molenstraat parkeerverbod gelden en verkeer in beide richtingen toegelaten zijn.           (C.C.)

PDV_Sinksenkermis 1