OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

dav

Stijn De Ruyck van PTI Zottegem wint prestigieuze hoofdprijs Technologica-wedstrijd

IMG_20170516_082450.jpg

Zottegem, 29/05/2017 – De leerlingen van het PTI in Zottegem blijven scoren. Nadat de de afdeling carrosserie  twee weken geleden een belangrijke prijs won, is het deze week de beurt aan  Stijn De Ruyck van de afdeling Elektriciteit/Elektronica om uit te pakken. Met zijn Light-up disco tafel kaapte de Zottegemnaar de hoofdprijs weg op de prestigieuze Technologica-wedstrijd. (PDV)

dav

Persbericht

TECHNOLOGICA, die dit jaar toe was aan zijn 11de editie, is een wedstrijd die zich richt tot alle secundaire scholen in Oost-Vlaanderen met een TSO-BSO aanbod mechanica-elektriciteit, koeling-warmte en auto in de 3de graad (5de en 6de leerjaar). Het betreft een netoverschrijdend initiatief waaraan 37 scholen kunnen participeren.

Elke school krijgt de kans hun geïntegreerde proefopstellingen (GIP) of eindwerken tentoon te stellen. Het eindwerk wordt beoordeeld zowel naar presentatie als naar inhoud. De leerlingen presenteren hun eindwerk voor juryleden, die bestaan uit experts uit het bedrijfsleven en diverse opleidingsinstellingen. Dit jaar werden er 61 GIP’s ingeschreven.

Stijn De Ruyck, leerling in het 6de jaar Elektriciteit-elektronica (een doorstromingsrichting uit het TSO naar het hoger onderwijs) aan het PTI Zottegem, kaapte de hoofdprijs weg. Met zijn Light-up disco tafel (met o.a. neon-pixelLED’s en aangestuurd via microcontroller) wist hij de juryleden, de experts en vele aanwezigen te bekoren. De gouden medaille van dit technologietreffen, geopend door minister van Onderwijs Hilde Crevits, was dus een logisch gevolg. De concurrentie liet hij op respectabele afstand volgen.

Het event werd gekoppeld aan een techniekfestival voor leerlingen uit het 6de leerjaar basisonderwijs. Zij brachten een begeleid bezoek aan de beurs en konden deelnemen aan een 20-tal techniekworkshops, waaraan het PTI Zottegem met de leerlingen van het 6de jaar Elektriciteit-elektronica graag zijn medewerking en ondersteuning verleende.

Technisch onderwijs is dus boeiend en creatief. STEM-onderwijs (Science, Technologie, Engineering en Maths) werden in het ontwerp van Stijn De Ruyck perfect geïntegreerd. De professionele uitwerking van het concept resulteerde in een ontwerp waarop het PTI Zottegem terecht fier kan zijn.

 

X