Synergie Merelbeke wint Beker Van Belgi ë minivoetbal

BVB Minivoetbal 26052017 foto P De Vos (9).JPG

Merelbeke, 30/05/2017 – De twee minivoetbal topteams hebben dit seizoen de hoofdprijzen netjes onder elkaar verdeeld, want nadat Opel Haeck Drongen vorige week de Belgische titel op zak stak, was het nu Synergie Merelbeke dat aan het langste eind trok en de Belgische Beker omhoog mocht steken in de volgeladen Tolhuisarena te Gent. (PDVo)  

De finalewedstrijd zelf tussen twee teams die elkaar door en door kenden , bracht geenszins het verhoopte topspektakel, want daarvoor acteerden beide opponenten te behoudsgezind.

Tijdens de eerste periode gaven beide teams elkaar dan ook geen duimbreed toe en alles zat op slot met een 0-0 als logische tussenstand. Een geplaatste vrijschop tussen de palen van de Merelbeekse Kapitein Davy Joye zorgde voor de enige opwinding.

BVB Minivoetbal 26052017 foto P De Vos (11)

Ook de aanvang van de tweede periode bracht niet veel beterschap. Drongen probeerde wel, maar vond geen oplossing om de Merelbeekse verdediging te ontwrichten. Het openingsdoelpunt viel langs de overzijde toen Thomas Van De Velde kon afdrukken na een splijtende combinatie tussen Joye en Van Peteghem (p2 ‘5min. 0-1)  Drongen bleef de bal rond spelen, maar verder dan wat steriele druk kwam het voor de pauze niet meer.

Het was Merelbeke dat in de derde periode zijn voorsprong nog kon uitbouwen, want Tommy Jacobs verzilverde een schepcorner van Kapitein Joye. (p3 ‘4min. 0-2). Drongen kon eindelijk voor een eerste splijtende doorbraak zorgen, maar Joye devieerde harde knal van Andy Wyckaert uit het doelvlak. De organiserende thuisploeg lukte dan toch de in de aansluitingstreffer, toen Jordy Wauters de Drongense schepcorner binnen knikte.

BVB Minivoetbal 26052017 foto P De Vos (9)

De laatste periode werd alles of niets voor de landskampioen, maar het was een veeg teken aan de wand toen Lorenzo Berwouts een fastbreak niet tot een goed einde kon brengen. Jesse Brauwers van Merelbeke beukte de poort richting overwinning helemaal open toen hij een splijtende combinatie genadeloos in de Drongense kruising binnen knalde (p4 ‘ 7min. 1-3).

Drongen had blijkbaar heel veel energie verspeeld in het behalen van de titel, want het anders zo strijdvaardige team acteerde nu met een zekere gelatenheid, waardoor het de rode loper nu helemaal uitrolde voor het steeds dreigender Merelbeke. Guillaume Clinckemaye bedankte met de 1-4 en Matthias Van Peteghem leidde het Bekerfeest helemaal in toen hij via een snelle counter de 1-5 tegen de netten kon prikken.

BVB Minivoetbal 26052017 foto P De Vos (8)

Opel Haeck Drongen moest zich gewonnen geven en Synergie Merelbeke nam met veel trots de Beker in ontvangst uit handen van Willy Van Leirberghe, de voorzitter van Minivoetbal Vlaanderen.
(Verslag en foto’s Patrick De Vos)